Kendin Yap Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

26.04.2016 - 11:54 | Son Güncellenme:

Şimdilerde çok moda olan paletlerden mobilya yapımını daha önce hiç böyle görmediniz...

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Evlerimizi ve bahçelerimizi güzelleştirmek ve yaşam alanlarımızda kendimizi daha iyi hissetmek için sürekli yeni şeyler arayışına giriyoruz ve bunun sonucunda da belki de gereğinden fazla tüketim çılgınlığına kapılıyoruz değil mi? Aşırı tüketim de hem bütçemize hem de uzun vadede doğaya zarar veriyor.

Haberin Devamı

Hem daha düşük bütçelerle ekonomik mobilyalar üretmek hem de aşırı tüketim ve bundan doğan aşırı üretim yoluyla çevremize zarar vermemek için geliştirilen yeni tasarım ve dekorasyon trendleri, toplumdaki farkındalığın artmasıyla giderek daha da yaygınlaşıyor. Bu trendlerin başında da kendin-yap ürünleri ve farklı amaçlarla tekrar değerlendirilen eşyalar geliyor. Taşıma paletleri de kolay, ekonomik, ekolojik ve modern görünümlü mobilyalar üretmek için bire bir!

Hem bulması, hem de marangozluktan pek anlamayanlar için bile şekil verilmesi ve değerlendirilmesi çok kolay olduğundan modern ya da rustik tarzlı oturma odalarında, bahçe ve balkonlarda en sık rastladığımız geri dönüşüm mobilyaları paletlerden oluşuyor. Siz de evinizde kendinizin kolaylıkla yapabileceği modern mobilyalar kullanmak istiyorsanız işe taşıma paletleri ile başlayabilirsiniz. İşte birbirinden farklı ve ağzınızı açık bırakacak palet-mobilya örnekleri...

Haberin Devamı

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Bahçe koltuğu
(Palettenmoebel / homify.com.tr)
Taşıma paletlerinden bahçenizde şık bir oturma alanı oluşturmak için tek ihtiyacınız olan şey birkaç palet ve koltuk sayısı kadar minder! Son derece basit tasarımlarla, yalnızca paletleri bir araya getirip birleştirerek harika koltuklar oluşturmak mümkün. Tabii kendinize güveniyorsanız ve el beceriniz kuvvetliyse bu örnekteki gibi daha ayrıntılı oturma grupları da yapabilirsiniz.

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Yatak bazası
(Gerner Logistic und Paletten / homify.com.tr)
Yalnızca taşıma paletlerini yan yana koyarak bir yatak bazası yapabileceğiniz aklınıza gelir miydi? Üstelik harika ve sıra dışı görünüyor. Özellikle genç odaları için hem modern hem de eğlenceli bir tasarım değil mi? Dilediğiniz renge boyadığınız taşıma paletlerini yan yana ve üste dizerek istediğiniz boyutta ve istediğiniz yükseklikte bir yatak bazası elde edebilirsiniz.

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Yatak başı
(Atölye Butka / homify.com.tr)
Paletten yatak bazası olur da yatak başı olmaz mı? Hem de çok güzel olur. Resimdeki gibi yerleştirilen ve yatağın bazasına sabitlenen palet yatak başı yatak odalarına doğal ve modern bir görünüm kazandırıyor. İsterseniz ham halde bırakabilir, isterseniz dekorasyonun geri kalanına uyumlu bir renge boyayabilirsiniz. Elbette paletlerin üzerindeki her bir şeridi farklı renklere boyayarak eğlenceli tasarımlar yaratmak da neşeli seçeneklerden biri.

Haberin Devamı

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Orta sehpa
(Home Deco / homify.com.tr)
Son derece kolaylıkla yapabileceğiniz mobilyalardan bir diğeri ise oturma odası, bahçe ve balkonlarınız için orta sehpalar. Dilediğiniz yüksekliğe göre ister tek bir taşıma paletiyle, ister iki paleti üst üste koyup birbirine sabitleyerek ve alt kısmına yapı marketlerden bulabileceğiniz küçük ayaklar takarak şık, doğal ve kullanışlı sehpaları neredeyse bedavaya mal etmek mümkün.

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

Tekerlekli ya da çekmeceli salon sehpaları
(Palettenmöbel / homify.com.tr)
Modern dekorasyonlu oturma odalarınız için biraz daha ayrıntılı tasarımlar arıyorsanız tekerlekli ya da çekmeceli palet mobilyaları tam size göre. Yine yapı marketlerden kolayca bulabileceğiniz, istediğiniz büyüklükte tekerlekleri paletlerin alt kısımlarına sabitleyerek hem daha kullanışlı hem de daha şık sehpa modelleri elde edebilirsiniz. Eğer biraz da olsa el beceriniz ve ahşap işçiliğiyle ilgili bilginiz ya da deneyiminiz varsa bu sehpalara çekmece de ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Paletlerden yapılan en güzel mobilyalar

TV ünitesi
(Malien Beimgraben / homify.com.tr)
Peki televizyonunuzu yerleştirebileceğiniz çekmeceli ve şık bir televizyon ünitesine ne dersiniz? Bu tarz modellerin biraz emek ve el becerisi istediği bir gerçek, ama bir yerden başlamak lazım değil mi? Fabrikasyon TV ünitelerine para harcamak yerine biraz emekle hem kendi yaptığınız hem de çok daha sıra dışı bir atmosfer yaratan bu şık televizyon sehpası dilerseniz farklı renklere de kolaylıkla boyanabilir.


Daha fazla resim ve seçenek için:

Yazarlar