Geri Dön

Pancar turşusu tarifi

Kış sofraları için pancar turşusunu şimdiden hazır ederek kışa hazırlanabilirsiniz. İşte pratik ve lezzetli kırmızı pancar turşusu tarifi

Pancar turşusu tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kilo kırmızı pancar
5 çorba kaşığı toz şeker
Yarım orta boy baş sarımsak
Bir tutam tuz
2 çay bardağı sirke
Su
2 çay bardağı sirke
Sarımsak

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

Pancarları yıkayın ve soyun.

Dilediğiniz boyutta doğrayıp tencereye koyun.

Üzerine 5 kaşık toz şeker, tuz, 2 çay bardağı sirke ve dilediğiniz kadar sarımsağı ezerek ekleyin.

Üzerine çıkacak kadar su koyun ve yüksek ateşte kaynatın.

Kaynayınca altını kısın ve yarım saat daha pişirin.

Karışımı sıcakken kavanozlara doldurun.

Her kavanozun üzerine 3-4 diş sarımsak ve 1 çay bardağı sirke ekleyip kapatın.

Kavanozları ters çevirip 1 gece bekletin.

Ardından buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber