Geri Dön

Patlıcan konservesi tarifi

Yaz sebzeleri raflardan kalkmadan kış için hazırlık yapmakta fayda var. Hazır konserveler yerine evde yapılabilecek leziz patlıcan konservesi tarifi ile kahvaltı, ezme, salata veya yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Peki, patlıcan konservesi tarifi nasıl yapılır? İşte yapımı kolay patlıcan konservesi tarifi...

Patlıcan konservesi tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 kilo patlıcan
2 kilo domates
1 kilo yeşil biber
Zeytinyağı

Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılır?

1. adım: Patlıcanları alaca soyun ve sonrasında orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.

2. adım: Domatesleri de soyun küp küp doğrayın. Biberleri ise yuvarlak halde doğrayın.

3. adım: Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ilk biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra patlıcanları koyun. Tencerenin kapağı açık vaziyette kavurun.

4. adım: Başka bir tencerede küp halinde doğranmış domatesleri kaynatın.

5. adım: Suyu çekince patlıcanları kızartın ve sıcak suyla yıkadığınız kavanozlara doldurun. Her bir kavanozun üstüne biraz domates sosu ekleyin.

6. adım: Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek 1 gün bekletin.

Son adım: Kavanozlar soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber