Geri Dön

Adana Tava Tarifi

Adana tava tarifi, patlıcanla kuşbaşı etin mükemmel bir uyum yakaladığı, enfes yemek tarifleri arasında yer almaktadır. Adana tava tarifini ister patlıcanlı adana tava tarifi olarak isterseniz de etli adana tava tarifi olarak hazırlayabilirsiniz. Patlıcanın mevsiminin olduğu yaz mevsimine geldiğimiz şu günlerde, patlıcanlı adana tarifimizi sizler için açıklıyoruz. İşte Adanalıların meşhur lezzetlerinden biri haline gelen patlıcanlı adana tava tarifi...

Adana Tava Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

7 patlıcan
3 orta boy domates
6 sivri yeşil biber
2 kırmızı biber
2 orta boy patates
2 orta boy kuru soğan
500 gr dana kuş başı
1 çay bardağı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz kara -biber -pul biber

Adana Tava Nasıl Yapılır?

Adana tava tarifi, patlıcanın etle buluştuğu en leziz tariflerden bir tanesidir. Adana tava tarifini hem sade olarak hem de patlıcanlı olarak adana patlıcanlı tava tarifi şeklinde hazırlayabilirsiniz. Et yemekleri ile meşhur olan adana yöresine sahip patlıcanlı adana tarifini denedikten sonra sizde bu lezzetten asla vazgeçemeyeceksiniz. Yanında şalgam suyu ile afiyetle yiyebileceğiniz patlıcanlı adana tarifimizi merak ediyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz.

1. adım: Avuç içi kadar küçük doğranmış kuyrukyağı düdüklüye konur. Hiç bir şey eklemeden kızartılır. (Lezzeti için bu detay önemli)

2. adım: Kendi yağını bırakıp kızarınca 500-750 gr kuşbaşı doğranmış etler eklenir kızartılır. Etler saldığı suyunu çekip kızarınca 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tüm kurusoğan atılır. Göz kararı su eklenip 45 dk düdüklüde pişirilir. İçindeki soğan çöpe atılır.

3. adım: Et pişerken alaca soyup küp küp biraz iri doğranmış 7-8 adet patlıcan ve 3-4 adet biber bol yağda kızartılır. Pişen etlerin suyu hala varsa kapağı açık şekilde yüksek ateşte çektirilir. Etleri, yarım çay bardağı kadar suyu kalacak şekilde çektirin (bu detay yemeğin lezzetini çok etkiliyor) çok hafiften sulu olan etler kızartmaların üstüne dökülür.

4. adım: 2 adet küçük doğranmış domates eklenip hepsini harmanlanır.

5. adım: Üzerine 1 adet domates dilinip konur. İçinde ve üzerinde fazla domates olmamalı yoksa yemeğin tadı kaçar. 180 derecede 30 dk üzeri folyolu olarak pişirilir.

6. adım: Üzerini açıp hafif kızartılır ve sıcakken servis edilir. 

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber