Tatil Pera Palace Hotel, dünyanın en iyi 65 oteli arasında

Pera Palace Hotel, dünyanın en iyi 65 oteli arasında

11.04.2011 - 10:48 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveller’ın İngiltere edisyonu, 2011 yılının en iyi otellerini içeren ‘Hot List’ini açıkladı. Derginin her yıl yaptığı ve tüm dünyadan sadece 65 oteli kapsayan listede, bu sene Pera Palace Hotel de, ‘Şehrin Hanımefendisi’ özel ibaresiyle yer alıyor.

Pera Palace Hotel, dünyanın en iyi 65 oteli arasında

Derginin her sene Mayıs’ta çıkardığı ve ‘Hot List’ adı verilen listede, bu sene İstanbul’un İncisi Pera Palace Hotel de yer alıyor. Conde Nast Traveller’ın seyahat yazarlarının 2010 yılı içinde bizzat konaklayarak deneyimlediği yüzlerce otel arasından yapılan seçimde, bu yıl 31 ülkeden sadece 65 otel ‘Hot List’e girme hakkını kazandı.

Haberin Devamı

Derginin haberinde, 23 milyon Euro harcanarak restore ve renove edildiğinden söz edilen tarihi Pera Palace Hotel’in ‘Şehrin Hanımefendisi’ olduğu belirtilirken, kısaca şunlar söyleniyor:

“Şehrin ilk lüks oteli Orient Express’in yolcuları için 1895 yılında kapılarını açtı. İstanbul’un ilk elektrikli asansörüne sahip olan ve bazı Osmanlı saraylarından bile önce elektrik ve akar sıcak su ile tanışan Pera Palace, Greta Garbo ve Ernest Hemingway gibi dünyaca ünlü isimleri konuk etti.”

Dergide, konaklamanın yanı sıra, kış aylarında Agatha Restaurant’ta, bahar aylarından itibaren ise, otelin lobi katında bulunan Orient Teras’ta yemek keyfi, özellikle tavsiye ediliyor. Conde Nast Traveller’ın ‘Hot List’inde, Pera Palace Hotel’e Londra’dan Savoy, Marakeş’ten Royal Mansour, Dubai’den Armani Hotel, New York’tan Setai Fifth Avenue gibi efsane markalar eşlik ediyor...