HIZLI ZAYIFLAMANIN ZARARLARI

Haberin Devamı

Vücudunuzdaki fazla kilolardan kurtulduğunuzda ve zayıfladığınızda;

- Uykusuzluk ve huzursuz uyuma düzelir
- Tansiyon şikayetleri normale döner veya azalır.
- Horlama, nefes darlığı, çarpıntı, yorgunluk hissi ortadan kalkar.
- Mide şikayetleri tamamen ortadan kalkar veya hafifler.
- Eklem ağrıları, bacaklarda uyuşma ve karıncalanma gibi şikayetler ortadan kalkar veya hafifler.
- Kandaki yüksek kolesterol, lipid ve ürik asit seviyeleri normale veya normale yakın bir seviyeye iner.
- Cinsel isteksizlik ortadan kalkar.
- Bel , sırt ve diz ağrıları tamamen ortadan kalkar veya hafifler.

Ancak bu süreç sabır, özveri ve zaman gerektirir. Vücudunuz her bir kilogram ağırlığın azalması metabolizmanız için önemli bir adaptasyon sürecidir. Bir an önce sonuca ulaşmak uğruna yaptığınız şok diyetler ve elde ettiğiniz hızlı kilo kayıplarıyla vücudunuzu bir çok isteyenmeyen durumlarla başbaşa bırakabilirsiniz. Örneğin:

BEYİN
Karbonhidrat diyeti beynin fonksiyonlarını düzenleyen özellikle hafıza kapasitesini artıran serotonin maddesini etkiler. Hafıza kaybı ve çeşitli beyin bozuklukları başlar. Zeka kaybı başlar ve beynini hızlı ve doğru karar verme fonksiyonu bozulur.

KALP
Kısa sürede kilo vermek kalp hastalıklarına yol açar. Tansiyon yükselir ve kalp hastalıkları başlar. Süratli kilo kaybı sırasında yağ kaybıyla birlikte kaslarda zayıflar. Diyet kesildiğinde mide ve karın bölgesi süratle yağ toplar. Şok diyetlerden sonra alınan kiloları kaybetmek çok zordur.

ADALELER
Protein eksikliği adale zayıflığına yol açar. Özellikle sabahları kahvaltıyı kesmek adaleleri etkiler.

CİLT
Şok diyet B vitamini öncelikli olmak üzere tüm vitaminlerin ve minerallerin kaybolmasına yol açar. Cilt kurur ve dökülür.

KAN
Kanda demir azalması nedeniyle çeşitli kan hastalıkları başlar. Anemi ve hemoglobin bozuklukları görülür. Çabuk yorulma, kırgınlık, halsizlik görülür.

SAFRA KESESİ
Diyet safra kesesi faaliyetini etkiler. Çalışmayan safra kesesi taş üretmeye başlar.

KEMİK
Süt, yoğurt ve peynirin az tüketilmesinden dolayı ortaya çıkan kalsiyum eksikliği kemik erimesine yol açar. Kemiklerin kırılması kolaylaşır, kırıkların iyileşme süresi ise uzar.

ENERJİ
Metabolizma bozuklukları lahana diyeti, greyfurt diyeti gibi sebze meyva diyeti sonucu ortaya çıkar.Sadece meyva ve sebze ile beslenenlerde (et ve balık yemeyenlerde) metabolizma bozuklukları ortaya çıkar ve sonrasında tüketilen her türlü besin kilo yapmaya başlar.

Vücudunuzdaki her türlü değişiklik bir strateji gerektirir. Doğru ve bilinçli bir şekilde hareket etmediğiniz de ona zarar verebileceğinizi unutmayın. Bu sebeple bedeniniz için alacağınız her türlü kararı bir uzmana danışmanız oldukça önemlidir.