Editörün Seçtikleri ‘Pes!’ dedirten komplo teorileri

‘Pes!’ dedirten komplo teorileri

06.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Pentagon’a uçak çarpmadı" diyen Fransız yazara nispet yapan BBC atağa geçti: Ne Titanic battı, ne Ay’a astronot çıktı...

‘Pes’ dedirten komplo teorileri

‘Pes!’ dedirten komplo teorileri

"Pentagon’a uçak çarpmadı" diyen Fransız yazara nispet yapan BBC atağa geçti: Ne Titanic battı, ne Ay’a astronot çıktı...

DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon binasına 11 Eylül’de uçak çarpmadığını, bunun bir komplo olduğunu savunan Fransız yazar Thierry Meyssan’ın "L’Effroyable Imposture" (Korkutan Hile) adlı kitabı büyük ilgi görünce, bazı eski ve ünlü komplo teorileri de yeniden gündeme geldi. İngiliz haber kurumu BBC, "Komplo endüstrisi" başlığı altında söz konusu ‘hayli ilginç!’ teorilere olan ilgiyi dün internet sitesinde irdeleyerek, bunların en yaygın olanlarını da derledi.

J.F.K.’nin katili, karısı Jacquline
BBC’nin, yetkililer, bilim adamları ve askeri açıklamalara itibar etmeyen milyonlarca insanın inandığını iddia ettiği, ‘bir hayli absürd’, bir o da kadar yaygın komplo teorileri şöyle:
Titanic batmadı (14 Nisan 1912): Efsanevi transatlantiği aslında Arnavut korsanlar kaçırdı ve kargosundaki milyarlarca dolarlık altını çaldı. Yolcular köle tacirlerine satıldı. Korsanlar başka bir gemiyi Titanic diye yutturdu.
J.F. Kennedy’yi karısı vurdu (22 Kasım 1963): Hâlâ kimin ne amaçla öldürdüğü açığa çıkmayan ABD eski Başkanı John Fitzgerald Kennedy’ye suikastın arkasında karısı Jacqueline vardı. Hatta tetiği bizzat Jackie çekti.

Ay’a gidilmedi (20 Temmuz 1969): Tüm gösteri Arizona’daki stüdyoda tezgâhlandı. Amaç dönemin başkanı Richard Nixon’ın popülaritesini artırmaktı.
Diana’yı gizli servis öldürdü (31 Ağustos 1997): Paris’teki trafik kazasını Prenses’in Müslüman Fayed ile evlenmesini önlemek için İngiliz gizli servisi MI6 düzenledi. İşe Rus, Fransız ve İsveç gizli servisleri de karıştı.
Kanser ilacı gizleniyor: Amansız hastalığa karşı tedavi edici ilaçlar geliştirildi ama büyük ilaç tekelleri açıklanmasını engelliyor. Otomobil firmaları da elektrikli otoyu piyasaya çıkarttırmıyor.

‘Caz bile Yahudi icadı’
BBC, son olarak da, yoğun bir düşmanlığı esas alıp dünyadaki kötülüklerin arkasında hep Yahudi parmağı olduğunu öne süren şu iddiaları verdi:
Nazi paranoyası: Dünyayı yöneten gizli bir Yahudi konseyi var. Komünizm, kapitalizm, caz, pornografi ve modern sanatlar hep Yahudilerin icadı. Hatta Fransız Devrimi’ni ve Napolyon’un yenilgisini Yahudiler organize etti.
Cebelitarık Konseyi: Bu Yahudi örgütü de Avrupa uygarlığını yıkmak için dünya bankacılık sistemini ele geçirdi.
Yahudi Papa: Katolik kilisesinin en tepesine kadar sızdılar, hatta Yahudi bir Papa seçtirdiler.




YAŞAM















Yazarlar