Kültür Sanat Philippe Jaroussky nihayet İstanbul sahnelerinde!

Philippe Jaroussky nihayet İstanbul sahnelerinde!

01.12.2009 - 16:48 | Son Güncellenme:

Bu sezon 10. yılını kutlayan İş Sanat, hepsi de çok değerli isimlerin yer aldığı 2009-2010 konser programıyla adeta müzikseverlerin ruhunu besliyor.

Philippe Jaroussky nihayet İstanbul sahnelerinde

Arzu Dedeoğlu

Haberin Devamı

Sezonun şan konserleri arasında sıyrılan Philippe Jaroussky ise özellikle Barok dönemine ilgi duyanlar olmak üzere pek çok kişiyi fazlasıyla heyecanlandıran bir isim. 5 Aralık akşamı saat 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak olan genç Fransız kontrtenora bu konserinde Avrupa’nın önde gelen oda topluluklarından Concerto Köln’ün eşlik edecek olması da cabası.

Sonunda canlı olarak izleme imkânı bulduğumuz Philippe Jaroussky “sesi melek, tekniği şeytan” olarak tanımlanan, kemanla başladığı müzik hayatına muhteşem güzellikteki sesiyle devam eden, İstanbul sahnelerinde uzun zamandır görmeyi arzuladığımız bir isim. 1978 doğumlu genç kontrtenor Paris konservatuvarından mezun. Kullandığı coloratura tekniği, seslendirdiği barok kantatları ve operalarla müzikseverleri ve eleştirmenleri kendine hayran bırakan sanatçı, ilk performansını 1999 yılında Royaumont Festival’inde sergiledi. 2007 yılında en iyi Fransız lirik artisti ödülü alan Jaroussky, 2008 yılında ise klasik müzikte “Yılın En İyi Şarkıcısı” dalında Echo ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Cumartesi akşamı bizlere müthiş bir müzik ziyafeti sunacak olan Philippe Jaroussky, Concerto Köln’le beraber, Händel ve Bach’ın eserlerini seslendirecek. Özellikle ölümünün 250. yıldönümünde Händel’in operalarından ezgiler dinlemek isteyenlerin kaçırmaması gereken konserde konsertmayster olarak Markus Hofmann ve klavsende Nicolau Figueiredo’nun yer alacağını belirtelim.

Detaylı konser programını merak edenler için;

G.F. Händel Süleyman Oratoryosu’ndan “Saba Melikesi’nin Gelişi”, HWV 67
J.C. Bach Artaserse’den “No, che non ha la sorte” resitatifi ve “Vo solcando” aryası, G1
G.F. Händel Tolomeo’dan “Inumano fratel-Stille amare” resitatif ve aryası
Fa Majör Su Müziği süitinden bölümler, HWV 348
J.C. Bach Carattaco’dan “Perfida Cartismandua-Tra l’orror”, G7
G.F. Händel Alcina’dan “Sta nell'ircana”, HWV 34
J.C. Bach Adriano in Siria’dan “Cara, la dolce fiamma” G6
J.C. Bach Klavsen ve Orkestra için Fa minör Konçerto
G.F. Händel Ariodante’den “Scherza infida”, HWV 33
J.C. Bach Temistocle’dan “Ch'io parta?”, G8