Geri Dön

Pişi tarifi

Kahvaltılarınızda, 5 çayında az yağlı yumuşacık pişi hazırlamaya ne dersiniz? Pişi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenlere farklı bir lezzette pişi tarifini sizler için araştırıp bir araya getirdik. Pişi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak edenlere işte pişi tarifimiz.

Pişi tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 küçük paket kuru maya
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un (Yarım su bardağı fazla veya yarım su bardağı eksik olabilir. 5 den sonra kontrollü ekleyin)
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Kızartmak için sıvıyağı (1-1,5 su bardağı)
- Arası için kaşar peyniri

Pişi Nasıl Yapılır?

1. adım: Öncelikle maydanoz ve dereotu ince ince doğranır. Maya eritilen maya ise; ilik sut ve su içinde maya şekerle birlikte eritilir. Malzemeler sırayla eklenir.

2. adım: Unu azar azar eklenerek hamur yoğrulur. İyi yoğrulmalı hamur. En son maydanoz ve dereotu da eklenip tekrar yoğrulur. Otlar hamura eşit dağıldığında üzerini kapatıp 45 dk mayalandırılır.
3.adım: Hamur 2 ye bölünür. İkisi de merdane veya elle 1-2 cm kalınlığında açılır (açarken biraz un kullanıyoruz. Donut şeklini verdiğinizi biraz daha kalın açabilirsiniz.

4.adım: Bardak ağzı ile yuvarlak kesilir. Sonra ortası daha küçük (su şişesi kapağı da olabilir) bir kalıpla kesilerek donut sekli verilir.

5.adım: İkinci şekil için hamuru kase ile yuvarlaklar kesin. Yarısına bol kaşar koyun. Ve D seklinde kapatın.

6.adım: Elinizle kapattıktan sonra kase veya ruletle uç kısmını kesin ki iyice yapışmış olsun ve kızartırken açılmasın.

7.adım: Kesilen hamurlar yağlı kağıt üzerine veya unlanmış bir tepsi üzerine alınır. İşitilmiş yağda arkalı onlu kızartılır.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber