Genel Sağlık Plastik Cerrahi Komplikasyonları

Plastik Cerrahi Komplikasyonları

21.12.2013 - 23:14 | Son Güncellenme:

Uzun bir süre düşündükten sonra, nihayet plastik cerrahi dünyasına adım atmaya karar verdiniz. Çoğu zaman her şey yolunda giderken, plastik cerrahide oluşabilecek komplikasyonlar olasıdır.

Plastik Cerrahi Komplikasyonları

Uzun bir süre düşündükten sonra, nihayet plastik cerrahi dünyasına adım atmaya karar verdiniz. Çoğu zaman her şey yolunda giderken, plastik cerrahide oluşabilecek komplikasyonlar olasıdır. Ameliyata, olası komplikasyonlardan tam olarak haberdar girmeniz çok önemlidir.

Plastik cerrahiden sonra enfeksiyon

"Enfeksiyon” nedir ve kimler risk altındadır. Enfeksiyon kaptığınızı nasıl söyleyebilirsiniz? Bu soruların cevabını plastik cerrahiden sonra enfeksiyonla ilgili olan diğerlerini için öğrendiğiniz gibi öğrenin.

Plastik cerrahiden sonra sinirlerde oluşan hasar

Plastik cerrahiden sonra meydana gelmesinden en çok korkulan komplikasyon olan sinir hasarı hakkında bilgi edinin.

Kötü plastik cerrahi

 “Kötü plastik cerrahi” gerçekten nedir? Plastik cerrahi yaptırmış gibi görünmenizden daha fazlası. Plastik cerrahinin ardından oluşan bütün komplikasyonlar hakkında bilgi edinin.

Otoplastiden sonra oluşabilecek komplikasyonlar

Kulağınızın iğneyle tekrar tutturulduğunu düşünün. Bu kişinin görünüşünde çok büyük değişiklik yapabilecek bir şey. Otoplasti büyük bir işlem olarak düşünülmese de daha sonra nelerin ters gidebileceğini bilmek önemlidir.

Deri naklinden sonra oluşabilecek komplikasyonlar

Deri nakli harika bir rekonstrüktif işlemdir. Umarım ki hiçbir zaman deri nakline ihtiyaç duymazsınız ama ihtiyacınız olursa, bunlar olası komplikasyonlar hakkında bilmeniz gerekenler.

Liposakşından sonra oluşabilecek komplikasyonlar

Liposakşın en popüler plastik cerrahi işlemlerinden biridir. Birçok insan bu ameliyata, ameliyattan sonra “Barbie gibi zayıf” olmak fikriyle giriyor. Bu, ideal kilolarda veya onun civarında olan fakat korkunç noktalardan kurtulamayan insanların dertlerine deva olabilir ama aynı zamanda liposakşınla oluşabilecek tehlikeler de  mevcuttur.

Fleplerle rekonstrüktif  cerrahiden sonra oluşabilecek komplikasyonlar

Eğer flep rekontrüksiyonuna ihtiyacınız olduğu söylenirse, artık ameliyat seçme gibi bir şansınız yoktur. Flep rekontrüksiyonu hayat kurtaran bir işlem olabilir. Genellikle oldukça başarılı geçer ama olası komplikasyonlar da mevcuttur.

Plastik cerrahi ve anestezi riskleri

Çoğu insan gerçek işlemlerden çok anesteziden korkar. Anestezinin oldukça güvenli olduğundan emin olabilirsiniz, hatta bazıları yolda karşı karşıya geçmekten daha kolay olduğunu söyler. Ama bununla birlikte, hem iyi olanı hem de kötü olanı bilmelisiniz.

Sigara içme ve plastik cerrahi

Şimdiye kadar sigara içmenin, sizin için kötü olduğu kafanıza kazınmıştır. Eğer bir plastik cerrahi işlemi geçirecekseniz bu kısmen doğru. Sigara içmek, iyi sonuçlanabilecek güzel bir işlemi mahvedebilir.

Bitkisel takviyeler ve plastik cerrahi

Sadece reçeteli ve reçetesiz ilaçlar komplikasyonlara yol açmaz. Bitkisel takviyeler çok zararlı olabilir. Bitkisel takviyelerin olası komplikasyonları hakkında bilgi edinin.

Plastik cerrahinin duygusal boyutu 

Plastik cerrahinin psikolojik faydalarından bahsedilmezken, bazı insanların ilk başta negatif duygusal tepki verdiğini dikkate almak gerekir. Yüzünüzde yeni bir burun, düz göğüslerinizin yerinde iyileştirilmiş göğüsler veya yıllar sonra sarkan deriyle uğraştıktan sonra daha pürüzsüzleştirilmiş görünüşe sahip olmak en dengeli bir insanı bile şoka sokabilir. Yeniye alışmak zaman alabilir. Bu tamamen doğaldır. 

Ütüleme Lazer Yöntemi İle Ağrısız Epilasyon



Yazarlar