Kültür Sanat Play-Doh hamurdan hayaller yarışması başladı

Play-Doh hamurdan hayaller yarışması başladı

03.02.2015 - 11:19 | Son Güncellenme:

60 yıla yakın süredir tüm dünyada çocukları renkli, eğlenceli ve doğal oyun hamurlarıyla buluşturan Play-Doh, geleneksel hale gelen Hamurdan Hayaller Yarışması’nın bu yıl 11.sini gerçekleştiriyor.

Play-Doh hamurdan hayaller yarışması başladı


Dünyanın dört bir yanında her yaştan çocuğun evinde ve okulunda zevkle oynadığı Play-Doh oyun hamurları ve oyun setleri çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Play-Doh ile rengarenk hayal dünyaları kuran çocukların heyecanla beklediği yarışma bu yıl 1 Şubat - 29 Mart tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Miniklerin yaratıcılığının değerlendirileceği yarışmanın jüri üyeleri arasında; moda tasarımcısı Arzu Kaprol, gazeteci-yazar Nora Romi, mimar Derin Sarıyer ve şair, yazar, İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın gibi Türkiye’nin farklı sanat dallarından yaratıcı isimler yer alıyor.

4-7 yaş arasındaki çocukların katılımına açık olan Hamurdan Hayaller Yarışması’na başvurmak için miniklerin Play-Doh oyun hamurlarıyla yaptıkları “sanat eserleri”nin resmini çekip www.hamurdanhayaller.com’a yüklemeleri yeterli. Değerlendirmeler 4-5 ve 6-7 olmak üzere iki yaş kategorisinde yapılacak.

Kazananların 20 Nisan’da açıklanacağı 11. Play-Doh Hamurdan Hayaller Yarışması’nda her yaş grubunun birincilerini iPad 2; ilk 3’e girenleri ise boylarınca oyuncak bekliyor.