Geri Dön

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal reçeli tarifi kışın kahvaltılarda tüketebileceğiniz en lezzetli reçel tarifleri arasında yer alır. Yapımı oldukça basit olan portakal reçeli tarifi ile kışın sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz. Henüz portakal reçeli tarifinin nasıl yapıldığına dair bir bilginiz yoksa sizler için hazırlamış olduğumuz portakal reçeli tarifimize göz atabilirsiniz. işte sizler için araştırmış olduğumuz portakal reçeli tarifi:

Portakal Reçeli Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 tane portakal
6 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
1 paket vanilya

Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakal reçeli tarifi kışın hem kahvaltı sofralarınızı süsleyecek hem de yumuşamış ve çürümeye yüz tutmuş portakallarınızı değerlendirmenizi sağlayacak. Her meyveden reçel yapılabildiği gibi kışın gözdesi olan portakal meyvesinden de reçel hazırlayabileceksiniz. C vitamini deposu olan portakalın reçelini de tüketmek sağlık açısından fayda sağlayacaktır. Portakal reçelinin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız içerisine beyaz şeker yerine bal ilave ederek pişirebilirsiniz. İşte kışın afiyetle yiyebileceğiniz portakal reçeli tarifi:

1. aşama: İlk olarak portakalları sirkeli suda bekletin ve iyice yıkayın.

2. aşama: Portakalların tepelerini keserek tencerenin içerisine yerleştirin.

3. aşama: Portakalların acısının çıkması için 4 tur tencerenin içerisinde 8 er dakika olmak üzere sularını değiştirerek kaynatın. Bu işlemden sonra portakalların acısını çıkartmış olacaksınız.

4. aşama: Portakallar istenilen kıvama geldikten sonra küp küp doğrayın.

5. aşama: Doğramış olduğunuz portakalları tencereye atıp, üzerine vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri ilave edin.

6. aşama: Şekerle beraber tencereye almış olduğunuz portakalları 45 dakika boyunca bu şekilde kaynatın.

7. aşama: Ocaktan almadan 5 dakika önce içerisine limon suyu ilave edin.

Son. aşama: Ocaktan aldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edip ılımaya başladığında kavanozlara yerleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber