Genel Sağlık Presbyond hakkında merak edilenler

Presbyond hakkında merak edilenler

06.07.2017 - 17:03 | Son Güncellenme:

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler “Presbiyopi yani yakın görme güçlüğü, merceğin gözün odağını değiştirme yeteneğini kaybetmesidir." dedi ve presbyond hakkında bilgi verdi.

Presbyond hakkında merak edilenler

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler“Presbiyopi yani yakın görme güçlüğü, merceğin gözün odağını değiştirme yeteneğini kaybetmesidir.Aynı zamanda göz kasları, merceğin şeklinde değişikliğe yol açar.Presbiyopi, kırklı yaşların ilk yıllarında başlar ve herkesi etkisi altına alır. Yakını görme güçlüğüne neden olan presbiyopideyaşlanan mercek daha sertleşir ve esnekliği giderek azalır. Bu durum odak noktasının retinanın önüne gelmesini sağlayan ve uyumun gerçekleşmesi için gerekli ışınlarının bükülmesini zorlaştırır ya da olanaksız kılar. Yorgun olduğunuz zaman, geceleri ya da az ışıkta okumak daha da zor olabilir.”

Haberin Devamı

Yakını görmek zorlaşır

“Presbiyopi hastaları cisimleri 50 santimden daha yakına getirdiklerinde görmekte zorlanırlar. Bu nedenle cisimleri uzaklaştırarak görebilirler. Yakını görme sorununun ilerlemesi durumunda özellikle alın ve şakak bölgesinde şiddetli baş ağrısı da oluşabilir. Günümüzde presbiyopi tedavisinde en güvenilir yöntem olarak göz içi multifokal mercek operasyonları ve presbylasik lazer tedavileri kabul edilir. Hastanın durumuna özel çeşitli tedavi teknikleri uygulanabilir. Gözde ameliyat edilebilenüç nokta bulunur: Kornea (presbylasik tedavisi ve monovizyonexcimer lazer tedavisi), lens (multifokal lensler, akomodatif lensler ve kamrainlay) yakın görme güçlüğü olan hastaları için uygun seçeneklerdir.

Haberin Devamı

Presbyond Lazerle Uyum Alanı gözün işlevsel yaşı ve ameliyat öncesi sferikaberrasyonlarını göz önünde bulunduran, kesinlikle kişiye özel bir tedavidir. Bunun sonucunda her hasta için oluşturulan yakın ve uzak görmedeki iki görüntü kişiye özel bir şekilde birleştirilir ve buna “uyum alanı” denir.”
Birçok hasta aynı gün okumaya başlayabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Söyler “Presbyond lazerle uyum alanı ile refraktif cerrahiden önce, kişinin kendisine özel, gözünde bulunan “wavefront verileri” dikkate alınarak kişiye özel gerçekleştirilen bir girişimdir. Hemen hemen hiç ödün vermeden yakın, orta ve uzak tüm mesafelerde net bir görme hedeflenmektedir. Birçok hasta aynı gün okumaya başlayabilir. Presbyond lazerle uyum alanından geniş bir hasta yelpazesi faydalanabilir. Miyop, hipermetrop, astigmatlı ve hatta sadece yakın gözlük ihtiyacı olan presbiyopik hastaları faydalanabilir.”

Presbyond hakkında merak edilenler

Yazarlar