Yaşam ‘Problem çocuk’ dedi, iade etti!..

‘Problem çocuk’ dedi, iade etti!..

10.04.2010 - 00:47 | Son Güncellenme:

ABD’li bir kadın, evlat edindiği Rus çocuğu aylar sonra “akli dengesi yerinde değil” diyerek Rusya’ya gönderdi, hem de elinde bir notla... Notta, “Ailemin güvenliği için bu çocuğa daha fazla bakamayacağım” yazıyordu

‘Problem çocuk’ dedi, iade etti..

Rusya’daki bir yetimhaneden çocuk evlat edinen ABD’li kadın, yaklaşık 6 ay sonra çocuğu artık istemediğini söyleyerek Rusya’ya ‘iade etti.’
26 yaşındaki Torry-Ann Hansen isimli ABD’li kadın, geçen yıl eylül ayında Vladivostok kentindeki Partizansk yetimhanesinde bulunan 7 yaşındaki Artem Saveliev isimli çocuğu evlat edindi. Hansen, Tennessee’deki evine götürdüğü çocuğa Justin Artyom Hansen adını verdi. Ancak Hansen, çocuğu önceki gün bir uçağa bindirerek tek başına Moskova’ya gönderdi. Hansen, çocuğu Moskova’da karşılayıp yetkililere teslim etmesi için de bir tur rehberiyle anlaştı. Tur rehberinin polise teslim ettiği çocuk elinde, Hansen tarafından yazılmış bir not tutuyordu. Rus Eğitim Bakanlığı’na yazılan notta şunlar yazıyordu:
“29 Eylül 2009’da evlat edindiğim çocuğun akli dengesi yerinde değil. Şiddetli psikopatik davranışları var. Rus yetimhane yetkilileri tarafından kandırıldım. Yetimhane yetkilileri bu çocuğun sorunlarından haberdardı ancak ondan kurtulmak için bunları gizlediler. Elimden geleni yaptıktan sonra, ailemin ve arkadaşlarımın güvenliği için bu çocuğa daha fazla ebeveynlik etmek istemediğimi söylemek zorundayım. Çocuk bir Rus vatandaşı olduğu için onu sizin vesayetinize yolluyorum ve evlat edinme işlemlerinin iptal edilmesini istiyorum.”

Fİlmdekİ Junior gİbİ...

Yaşananlar Rusları kızdırdı. Kremlin çocuk hakları komiseri Pavel Astahov, ABD’lilerin Rus çocukları evlat edinmesine izin verilmemesini istedi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, çocuğa kargo muamelesi yapılmasına çok öfkelendiğini söyledi. ABD’li kadının iddiası, “Problem Çocuk” filmini hatırlattı. Filmde evlatlık verildiği her aile tarafından geri gönderilen Junior’ın maceraları anlatılıyordu.

Yazarlar