Dudak dolgusu hangi aralıklarla yenilenmelidir?

Dudak dolgusu çeşitli dolgu malzemeleriyle dudakların daha belirgin ve dolgun görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Ancak bu kalıcı bir uygulama değildir. Belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Dudağın anatomik yapısında üst dudak alt dudağa göre hafifçe önde olur. Aynı zamanda alt dudak üst dudaktan daha kalındır. Bu genel özelliklerin dışında her insanda farklı dudak yapısı bulunmaktadır. Yaşın ilerlemesi durumunda bile, dudak yapısında incelme olur. Bu etkiler hyalüronik asit dolgularla güvenli bir şekilde giderilmektedir. Dudaklar dolgun yapıdaysa bunun korunması gerekir. Dudaklarda incelme olmasının nedenleri arasında östrojen kaybı gelmektedir. Böyle bir durumda az miktarda dolguyla dudaklar yuvarlaklaştırılır, dolgunluğu arttırılarak, belirgin hale getirilebilir. Lokal anesteziyle cilde su çekme kapasitesi yüksek olan hyalüronik asit dudak bölgesine enjekte edilir.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu, dudakların dolgunlaştırılmasında, şekillendirilmesinde, dudak konturunda, asimetrilerde, dudak kenarı sarkmasında ve dudak üstü ince barkod çizgilerinin oluşturulmasında uygulanabilir. Hassas bir yapıya sahip olan dudaklarda yapılacak işlemler ağrılı olur. Bu nedenle uygulamadan önce lokal etki gösteren kremler kullanılır. 15-20 dakika sonra, ince uçlu enjeksiyon yapılarak, uygulama 10 dakika içinde tamamlanır.

Dudak dolgusundan sonra

Bu uygulama tamamlandığı anda hemen sonuç alınır. Dudaklardaki değişim hemen fark edilir. Bu aşamada kişilerin en az 2 saat herhangi bir şey yememesi gerekir. Aynı zamanda kişinin ruj sürmemesi gerekir. İşlem tamamlandığında dudaklarda bir süre şişlik olabilir, iğnenin giriş yerinde morarma olabilir. Bunlar 2-3 günde oldukça azalır. Dudaklarda minimal şekilde şişlik ve ödem meydana gelebilir. Ancak dolgu maddesinin kıvamı yumuşak olduğunda, bu etkiler oluşmaz.

Dudak dolgusu kalıcı olur mu?

Dudak dolgusu olarak dudaklarda hacimlendirme, şekillendirme ve biçimlendirme amacıyla dolgu malzemesi olarak kullanılan hyalüronik asit kalıcı değildir. Zaman için vücut dolgu maddelerini emer. Kişinin fiziksel yapısı, yaşam tarzı ve çevre koşulları dudak dolgusunun ne kadar süre etkili olacağını belirler. Bunun yeniden tekrarlanması kalıcılığını ve sonucunu olumlu yönde etkiler.

Haberin Devamı

Dudak dolgusu etki süresi ne kadar sürer?

Dudaklardaki dolgunluk etkisi kişinin yaşıyla, dudak yapısıyla, dudakların elastikiyetiyle, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleriyle, dozuyla ve kalitesiyle bağlantılı olarak değişir. Dudaklarda hyalüronik asit dolgu malzemesi olarak kullanılırsa, kalıcılık etkisi 6-12 ay devam edebilir. Bu süre bittikten sonra dudak dolgusu yeniden tekrarlanmalıdır. Dolgu yapılırken bazen bir dolgu yeterli gelirken, bazı durumlarda daha fazla dolgu malzemesi gerekli olabilir. Dudaklarda istenen sonuç alınıncaya kadar, yeterli dolgu malzemesi uygulanır.

Dudak dolgusu riskli bir uygulama mıdır?

Dolgu maddeleri hafif şişlik, morarma ya da kızarıklık gibi etkiler yapsa da, enjekte edilen madde vücutta zaten olan hyalüronik asit içerdiğinden, önemli sayılacak bir risk içermez.

Haberin Devamı

Dudakların yapısı ince olduğunda, yaşla beraber cilt altında hyalüronik asit azalması nedeniyle cilt elastikiyetini kaybetmiş ve incelmiş haldeyken dolgu maddeleri kullanılarak, istenen görünüm elde edilebilir. Daha dolgun ve kalın dudaklarla yüz güzelliği tamamlanır, yüze gençlik ifadesi verilir. Bu nedenle dudak dolgusu son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmektedir. Hyalüronik asit cildin temel elemanlarındandır. Yaşlanma nedeniyle azaldığından, ciltte su tutma kapasitesi azalır. Yapılan dolgu enjeksiyonu sayesinde, dudaklarda doğal görünüm yeniden sağlanır.

Dudak dolgusu enjeksiyonu genellikle 2 seans olarak arka arkaya yapılır. Bu uygulama ilk defa yapılıyorsa, kişiye 2 ya da 3 hafta sonra yeniden tamamlayıcı seans uygulanması gerekebilir. Enjeksiyon hemen etkisini göstermektedir. Bu uygulamada önden test yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Fakat uygulamanın uzmanlarca yapılması gerekir.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı

http://www.selcukinanli.com/