Bölgeye Göre Farklı mı?

Son yıllarda popülerleşen bir estetik operasyon yaklaşımı kombine estetik operasyonlardır. Kombine estetik operasyonlar ameliyatlı estetik uygulamalarının ayrı ayrı yapılması gerektiğine dair bakış açısının aksine, aynı anda birbiriyle uyumlu ve birbirini bütünleyen birden fazla estetik uygulamanın yapılması anlamına gelir. İyi bir planlama ile tek bir ameliyat ile birden fazla bölgeye müdahale edilebilir ve daha verimli bir şekilde kişide büyük bir değişim elde edilebilir.

Kombine Estetik Operasyon Planlaması

Haberin Devamı

Birden fazla estetik operasyona ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız doktorunuz da bu yöntemi onaylıyorsa kombine estetik operasyon planlaması yapılabilir. Kombine estetik operasyonlar ile ilgili bilinen en önemli yanlış bu planlamada yer alan operasyonların birbirini tamamlaması gerektiğidir.

Örneğin; liposuction ve meme büyütme operasyonu bir arada yapılmalıdır çünkü liposuction ile alınan vücut yağı operasyon sırasında meme büyütme operasyonunda kullanılabilir.

Bu yaklaşım eğer kişinin ihtiyaçları ve vücudu uygunsa elbette işe yarayabilir ancak tüm kombine operasyonların birbirini bu şekilde tamamlaması beklenmemelidir. Çene ucu estetiği, meme estetiği ve burun estetiği kombine estetik olarak yapılabilir. Burada önemli olan uygulama alanı, iyileşme süreci ve kişinin ihtiyaçlarıdır.

Kombine Estetik Yaptırmanın Avantajları

Kombine estetik operasyonlar eğer kişi birden fazla bölgede değişim talep ediyorsa ya da doktor tarafından önerilen birden fazla operasyon varsa tek bir ameliyat hazırlığında söz konusu operasyonların bir arada yapılması olarak tanımlanabilir.

Bu operasyonların en büyük avantajı ise kişinin birden fazla operasyon için bir kez anestezi alması ve bir kez ameliyat tecrübesi yaşamasıdır. Birden fazla operasyonun bir oturumda gerçekleştirilmesi hastaya oldukça yüksek avantaj sağlar.

Her operasyon için ayrı ayrı ameliyat planlaması yapılması, her operasyon sonrasında tek tek geçirilecek olan iyileşme döneminde ihtiyaç duyulan dinlenme ve ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken konularla ilgili dönem kombine estetik operasyonlar ile bir defada geçirilir.

Haberin Devamı

Aynı anda karın germe, meme büyütme ve liposuction uygulaması yaptıran bir insanın iyileşme süresi bu üç operasyonun toplam iyileşme süresinden çok daha kısadır.

Bu nedenle hem kısa zamanda bir çok estetik ihtiyacını çözmek isteyenler hem de bir çok defa ameliyat deneyimi yaşamak istemeyenler için kombine estetik operasyon yaptırmak oldukça avantajlıdır.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar