Daha Kıvrımlı Vücut Hatlarıyla Yeni Bir Sen!

Fazla kilolar, yalnızca sağlık açısından tehlikeli olmakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel olarak olumsuz görünmenize neden olur. Sağlıklı ve zinde bir vücuda, yani ideal kiloya, güçlü kaslar ve canlı bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Ancak şehir hayatının getirdiği hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme düzeni, stres gibi nedenlerle ülkemizde ve dünyada milyonlarca insanın kilolarıyla başı dertte. Neyse ki günümüzde fazla kilolardan kurtulmak, sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşmak uygun zayıflama yöntemleri ve çeşitli estetik müdahaleler ile gerçekleşebiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle yoğun bölgesel yağlanma ve zor obezite hastalarının zayıflaması çoğu zaman cerrahi yöntemle mümkündür. Aşırı kilo kaybının ardından içi boşalan deri kendini toparlayamadığından elastikiyetini kaybeder ve sarkmalar meydana gelir. Kilolar ile genişleyen deri artık desteksiz kaldığından kendini salar. Özellikle üst kollarda, karın bölgesinde, kaba et, kasık ve uyluklarda sarkmalar meydana gelir. Meme uçları aşağıya bakar şekilde sarkabilir.

Birçok Deformasyon, Tek Çözüm

Vücut şekillendirme ameliyatları ile yağ ve deriyi destekleyen deri altındaki dokuların şekli düzeltilir ve sarkmış deri fazlalıkları alınarak cilt daha gergin hale getirilir. Böylece vücut hatları ortaya çıkarılarak estetik bir görünüm elde edilir. Kilo verme sürecinin son safhası olan vücut şekillendirme ameliyatları, kilosu stabil duruma gelmiş ve sağlıklı bir yaşam biçimi sürmeye kararlı kişilere uygulanır. Vücut şekillendirme ameliyatları; karın germe, kasık ve uylukların gerilmesi, popo dikleştirme, meme dikleştirme, üst kol sarkıklığı giderme gibi cerrahi işlemleri kapsar.

Vücudun çeşitli bölgesinde oluşan deformasyonları tek bir ameliyatta toparlamak her zaman mümkün olmayabilir. Ancak, kısıtlı bölgelerde gelişen sarkma ve deformasyonlarda tek seansta hastanın vücudu istenilen formda şekillendirilebilir. Örneğin deformasyon çok fazla değilse tam bir alt vücut germe ameliyatı ile sarkmış kaba etler, karın, bel, kalça ve dış uyluklar tek bir operasyon ile düzeltilebilir.

Haberin Devamı

Kişiye Özel Planlama

Vücut şekillendirme ameliyatları için hastaya özgü bir kombinasyon oluşturulması ve buna göre planlama yapılmalıdır. Genel anestezi altında yapılan bu ameliyat dizisinde işlemler belli bir sıralama içinde yapılır. Her seanstan sonra hastanın iyileşmesi için bir süreye ihtiyaç vardır. Karın, sırt ve bacak germe, yüz-boyun germe, göğüsleri toplama-dikleştirme, popo kaldırma gibi ameliyatların tamamlanması için revizyon ameliyatları gerekebilir.

Vücut şekillendirme ameliyatlarından sonra günlük aktivitelere ortalama bir ay sonra dönülebilir. Ağır vücut aktivitelerine ise 2 – 3 ay gibi bir süre sonra dönmekte fayda vardır. Ameliyat kesilerinin birçok giyim şeklinde rahatlıkla gizli kalabilecek yerlerden açılmasına özen gösterilir. Bazı vakalarda ameliyat kesileri büyük boyutlarda olabilir.

Vücut şekillendirme ameliyatları sonrası iyileşme aşamasında aşırı zorlanmaya, sürtünmeye ve aşınmaya maruz kalınmamalıdır. Ameliyat sonrası gözle görülür sonuçlar elde edilse de vücut şekillendirme ameliyatlarının arzu edilen tüm sonuçlarının ortaya çıkması 1-2 yıl sürebilir. Operasyonlardan sonra da hastanın sağlıklı, sürdürülebilir bir beslenme ve günlük egzersizler içeren bir yaşam tarzını benimsemesi önemlidir.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
www.drsukruyazar.com
Instagram: /drsukruyazar
Facebook: /drsukruyazar