Avrupa’nın geleceği

2018 sonrasında hiç bir şey eskisi gibi olmayacak

Önce ekonomik bir topluluk olarak şekillenen, 1 Kasım 1993 tarihinde Maastricht Antlaşması olarak da bilinen Avrupa Birliği Antlaşması ile siyasi bir kimliğe ulaşan AB’nin geleceği 2008’de tetiklenen global krizle birlikte çok daha kaprisli bir hal almaya başladı. Astrolojik açıdan 1 Kasım 1993 tarihli harita büyük bir önem taşıyor. (1 Kasım 1993, 00:00, Brüksel) Avrupa Birliği haritasında Aslan burcu yükselirken, topluluğun halklarını ve istikrarını anlatan Ay Boğa burcunda çok güçlü bir şekilde tepede durmakla birlikte, Akrep burcundaki Mars/Pluton’dan karşıt ve Satürn’ünden keskin bir kare açı almakta. Geçtiğimiz son iki buçuk yıl içerisinde, Akrep burcunda ilerleyen Satürn, birliğin temellerini, motivasyonunu ciddi bir krize soktu. Satürn olgunlaştıran, gerçekleri gösteren, sorumlu kılan bir güçtür. Tahmin edeceğiniz gibi, Haziran’da 18 Eylül’e kadar son bir kez daha Akrep burcuna gerileyen Satürn, şimdilerle bu burçta demlenmekte.

Haberin Devamı

Satürn dünya astrolojisinde devleti, kurumsallığı, sistem ve düzeni de temsil eder. Dolayısıyla, 18 Haziran’a kadar olan dönemde Akrep burcunun son derecelerinde kalmaya devam etmesi, devlet, düzen ve sistem açısından zayıflıklara, krizlere işaret etmeye devam ediyor. Zira burçların son dereceleri yıkım halindeki durumlara işaret eder. Birliğin ilerletilmiş haritasında da Ay, 2016 Temmuz’una kadar dalgalı, kararsız, yalpalayan Balık burcunda ierlemeye devam edecek. Ancak 2016 yaz aylarından itibaren tazelenen, canlanan yeni bir psikoloji görebiliriz. Ancak diğer büyük transitler önümüzdeki yılların yine birliğin geleceği açısından çok heyecanlı ve olaylı olabileceğini açıklamakta.

Zira 2018 yılından itibaren Boğa burcuna ilerleyecek olan Uranüs’ün sadece AB için değil, tüm dünyadaki ekonomik gelişmeler, finansman koşulları ve istikrar konuları için son derece büyük değişiklikler ve sarsıcı durumlar getireceği görülüyor. Kuşkusuz AB bu süreçten 2018-2025 yıllarındaki gelişmelerden kendine yeni bir yön çizmek ve kimliğini yeniden tanımlamak durumunda kalabilir. 2021-2022 bu bakımdan en kritik yıllar olarak görülebilir. Uranüs sarsan, yenileyen, kalıpları bozan bir güçtür. AB’nin astrolojik haritası ise değişim ve istikrar arasındaki denge açısından önemli handikaplar taşımakta. Haritada sabit burçlar çok ağır basmakta. (toplam 15 ağırlığın 13’ü sabit elementte durmakta) Durum böyle olunca, AB’nin gelecek sarsıntı ve krizlere uyum sağlayabilmesi için, bazı yapısal, siyasi ve ekonomik reformlara başvurması gerekecektir. Sonuçta, durum sadece Avro’nun istikrarını korumaktan öte, daha ciddi, temelden sorunlara çözüm bulmaya yönelik değerlendirilmelidir. Önümüzdeki yıllar, özellikle 2018 sonrası, siyasette ve dünya ekonomik sahnesinde yeni oluşumların devreye girmesine sahne olacak. Boğa burcuna ilerleyecek olan Uranüs, ekoloji, kaynaklar, siyaset ve teknolojik gelişmeler açısından 2008’de başlayan global dönüşümü daha ileri bir aşamaya götürmeye başlayacak.
Avrupa’nın geleceği

Haberin Devamı