Başak’lar için yaratıcılık, korkular ve engeller

Başak pek çok gizemi olan bir burçtur

Bu burç dilimizde Başak adını taşısa da, onun sembolizmi içinde bakire bir kız resmedilmiş olması daha karmaşık bir arka plana işaret eder. Elinde başaklar tutan kızın kimi zaman kanatları da olduğunu görürüz. Başak göründüğünden çok daha fazla derinlik taşır. Bu burç bir yandan saflığı, arınmışlığı anlatırken, gizli bilgilere sahip gibi gözükür. Zeka gezegeni Merkür’le ilişkilendirilen Başak’ta insanoğlunun ayırdedici, analiz eden, araştıran, tıpkı simyada görüldüğü gibi ruhsal bir arınmaya götüren yönleri vardır. Başak aynı zamanda işe yarama, bir şeyler üretme dürtüsü ile de ilgilidir.

Haberin Devamı

Tüm bu yönleri bir araya getirdiğimizde burcun doğal akışları ve kendini ifade etmeyi açıklayan 5. evinde kurallar ve yöntemle dikkat çeken Oğlak burcunu buluruz. Aslına bakarsanız, 5. ev gibi şen ve canlı bir alan için bu burç fazla kontrollü olmayı, olsa olsa yaptığı işten keyif almayı, sorumlu olma arzusunu gösterir. Başak bir önceki Aslan burcuna göre tam tersi yönde pohpohlanmayı tercih etmeyen bir yapıdadır. Bu arada fark edeceksiniz ki, yanyana olan burçlar birbirlerine hiç benzemeyen doğadadırlar zira birbirlerine öğretecekleri çok şey vardır. Başak burcu yaratıcı alanda metotlu, ciddi, fazla gerçekçi, hobilerini bile sorumluluk alanına çeviren özellikler gösterir. Üretkenlikten, bir işe yaramaktan, ağır başlılıktan yanadır. Bu iş hayatında çalışkanlık ve hizmet açısından son derece olumludur ancak konu aşka ve keyiflere geldiğinde Başak fazla didaktik, kuru ve sert görülebilir. Başak yaratıcı alanda tıpkı Zihn-i Sinir gibidir. Entelektüel gücünü öne çıkarmak ister. Matematiksel konular, eleştirel yaklaşımlar, kurcalayıcı tutumlar onun doğal faaliyet alanıdır.

Endişe ve korkulara geldiğimizde Başak burcunun 8. Evinde Koç burcunun olduğunu görürüz. Doğal olarak bu durum Başak’ın karar vermekte, kendiliğinden davranmakta önemli açmazları olduğunu anlatır. Zira Koç çabuk, hızlı ve düşünmeden hareket edebilen bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla Başak yeteri kadar analiz yapamadığı, inceleme yapamadığı aceleye gelen koşullardan büyük rahatsızlık duyar. Ancak bir yandan da korkular aşılmak için varolduğu için, Başak hayatının belirli dönemlerinde cesaret göstermek, parmağını kaldırmak, düşünmeden riske girmek durumunda olacaktır. Örneğin pek çok Başak yükselen açısından 2010 yılından sonra ortaya çıkan koşullar içerisinde böyle riskler, endişeler ve yeni koşullar ortaya çıkmış olabilir. Şimdilerde bu duruma alışılmış olsa da, yükselen Başak’lar bu süre içinde özellikle finansal alanda, başkalarına bağlı konularda yepyeni şeyler tecrübe etmeye başlamış olmalılar.

Haberin Devamı

Başak burcunun 12. evinde ise Aslan burcunu buluruz. Bu ev bizden gizli kalan şeyleri, adeta kör noktamızı anlatır. Dışarıdan bakıldığında son derece ılımlı, uyumlu ve boyun eğen bir tavır içinde gözüken Başak, kendisinin bile fark etmediği muazzam bir gurur taşır ve kimi zaman bu gurur en olmadık yerde kendi gizli düşmanı haline de gelebilir. Sürekli alttan almayı, boyun eğen bir rol içinde olmayı kendine rehber edinmiş olsa da, yükselen Başak’lar bu gizli gururu iyi yönetmek ve başarılarının tadını çıkarmayı öğrenmek durumundadırlar. Sonuçta, Başak önceliği gerçekçi, sorumlu ve son derece üretken bir yaratıcılık gösterirken, hayatta gevşemeyi, deşarj olmayı ve gerektiğinde risk almayı öğrenerek daha bütüncül bir hayata yönelebilir.

Haberin Devamı