Mars Yengeç’te ilerliyor

2 Temmuz’daki güneş tutulmasının etkileri şimdiden hissedilebilir.

16 Mayıs’tan bu yana mücadele ve zorlama gezegeni Mars Yengeç burcunda ilerliyor. 2 Temmuz’a kadar sürecek olan bu transit 2 Temmuz’da yine Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile sona ermiş olacak. Bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemde bizi duygusal açıdan oyalayan konular çok daha fazla önem kazanmakta. Yengeç derin duygusal bağları, ait olma ihtiyacını, korumayı ve kollamayı öne çıkaran, bizi hassas kılan yakınlıkları anlatan burçtur. Mars ise geçtiği burcun konularını karıştırır, huzursuz kılar ve daha fazla harekete geçememize neden olur. Dolayısı ile bu dönemde kendimizi güvende hissetmediğimiz konularda, duygusal alanda, özellikle aile çevresinde ya da hassasiyet hissettiğimiz koşullar içinde acil bir hareketlilik içinde olabiliriz. Çoğu zaman öfkemizi açık şekilde ifade edemediğimiz, duygusal enerjimizi anlatamadığımız olaylar yüzünden kendimizi yıpranmış hissedebiliriz. Kuşkusuz bu durum özellikle yükselen burcu öncü olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak olanları daha yakından etkilemekte.

Haberin Devamı

2 Temmuz’da Yengeç’teki tam Güneş tutulması aslında bu sürecin sonunda bir toparlanma yapabileceğimizi ve daha kararlı sonuçlara varabileceğimizi anlatıyor. Özellikle bu dönemde 14 Haziran civarına daha fazla dikkat edelim. Bu tarihte Mars, Oğlak burcundaki Satürn’le karşı karşıya gelecek ve kuzey ay düğümü ile de birleşecek. Sanki kadersel bir şekilde 14 Haziran civarında bizi bloke eden bir engeli aşmak ve özellikle otorite figürleri ile yüzleşmek adına çok şey yapabiliriz. Bugünlerde daha objektif ve dengede kalmaya bakmalı, öfkemizi sağlıklı biçimde kullanmaya özen göstermeliyiz. Zira bu transit fiziksel anlamda kazalar, düşmeler ve çatışma yaratan koşullarla yakından ilgilidir. Nitekim 20 Haziran’da da Mars Pluton’un karşısından geçerken, şiddet ve öfke içeren durumlar yine gündemde olabilir.

Yükselen burcunuza göre

Kısaca ifade edersek, Yükselen Koç’lar açısından ailevi konulara, toprak ve güvenlik işlerine dikkat etmek, sakin olabilmek gerekiyor. Yükselen Boğa’lar yakın çevrelerinde, ailevi konularda konuşmalara, sözlere daha mantıklı yaklaşmaya bakmalılar. Yükselen İkizler açısından maddi alanda fazladan harcamalar, masraflar ve destek arayışı söz konusu. Yükselen Yengeç’ler bu dönemde çok girişken ve ataklar ancak ilişkilere ve karşılıklı konulara da dikkat etmeliler. Yükselen Aslan’lar açısından elde olmayan nedenler, duygusal ya da gizli nedenlerden ortaya çıkabilecek sıkıntılar söz konusu olabilir. Yükselen Başak’lar ailevi hedefler, gelecek planlar ve gruplar içinde daha fazla enerji sarfedebilirler. Yükselen Terazi’ler gerek iş hayatında, gerekse ailevi konularda önemli konulara odaklanarak çaba gösterecekler. Yükselen Akrep’ler inanç ve fikirlerinde, akademik konularda ve uzaklarla ilgili işlerde daha sakin ve objektif olmaya çalışmalılar. Yükselen Yay’lar açısından bazı endişeler, korkular ve finansal açıdan serinkanlı düşünmeleri gereken koşullar söz konusu olabilir. Yükselen Oğlak’lar evlilikte ve ortaklı konularda sakin ve dengeli kalabilmeliler. Bazı karşıtlıklar, açık düşmanlıklar yaşanabilir. Yükselen Saka’lar sağlık, düzen ve iş konularına özen göstermeli ve enerjilerini düzgün kullanmaya bakmalılar. Yükselen Balık’lar aşkta, çocuklarla ilgili konularda kendilerini daha çok gösterebilirler ancak zevklerde, harcamalarda daha kontrollü olmakta fayda var.

Haberin Devamı