Nasıl daha uygun seçimler yapabiliriz?

Yeniay ve dolunay haritaları bize çok önemli ipuçları sağlar.

Astroloji’de en çok dikkat çeken konulardan birisi de belirli bir konuda harekete geçerken, uygun zamanı seçmeye çalışmaktır. Bu yöndeki çalışmalara seçim astrolojisi adı verilir ve tarihi astrolojinin doğuşuna dayanır. Osmanlı sarayında da müneccimlerin başlıca görevlerinden birisi pek çok konuda padişahın ya da devlet erkanında önde gelenlerin işleri için bu tür zamanlar belirlemekti ve buna eşref saati bulma adı veriliyordu. Sefere çıkmaktan, camiilerin temelinin atılmasına, şehzadelerin sünnet törenlerinden bir geminin suya indirilişine kadar pek çok konuda bu tür işlemleri devlet arşivlerinde bulmaktayız.  Eski çağlarda yöneticiler için kullanılan bu yöntemlerde pek çok unsura yer verilmekte idi. Ben size burada basit ancak çok önemli bir bilgiden söz edeceğim.

Haberin Devamı

Kuşkusuz belirli bir konuda seçim yaparken, o konu ile ilgili gezegenin güçlü olduğu zamanı belirlemek en önemli şartlardan birisidir. Örneğin bir evlilik için evilik anında Venüs’ün bulunduğu burcun ve evinin olumlu olmasına dikkat edilir. Bu bakımdan ilgili gezegenin asaleten güçlü olması ve aynı zamanda iyicil gezegenlerden olumlu açılar alıyor olmasına bakmak gerekir. Örneğin yine evlilik için Venüs’ün Mars ya da Satürn ile zorlayıcı bir açı, kare ya da karşıt açı yapmamasına özellikle dikkat etmek gerekir.

Yükselen burcun önemi

Bunun yanı sıra o dönemde gerçekleşmiş olan en son yeniay ya da dolunayın durumuna da bakılmalıdır. Bildiğiniz gibi Güneş ve Ay her ay bir kez yan yana gelerek yeniay, karşı karşıya gelerek de dolunay meydana getirirler. Bu haritalar çok önemlidir. Herhangi bir konuda önemli bir adım atılacak ise, o olaydan önce gerçekleşmiş olan yeniay (eğer Ay o dönemde büyüyor ise) ya da dolunay (eğer o dönemde Ay küçülüyor ise) haritalarındaki yükselen burca özellikle dikkat etmek gerekir. Zira bu haritalar ve özellikle de yükselen burcun ne olduğu, yükselen burçta yer alan herhangi bir gezegen ve yükselen burcun yöneticisinin koşulları seçtiğiniz olayla uyumlu olduğu zaman daha akıcı şartlar elde edebiliriz. Aynı zamanda bu sözünü ettiğimiz haritalardaki yükselen burç sizin haritanızda hangi eve düşmektedir, bu duruma da dikkat etmek gerekir. Örneğin yeni bir işe başladığınız ya da üstlerinizden destek aradığınız bir dönemde, yeniay ya da dolunay haritasındaki yükselen burcun sizin 12., 6., ya da 8. Eviniz olması durumu daha karmaşık ve zorlu hale getirecektir. Bu nedenle, o dönemde özellikle yükselen burcunuzun ya da 10. Evinizin yükselmesi daha güçlendirici şartlar sunacaktır.

Haberin Devamı

Bu nedenle, herhangi bir konuda girişimde bulunacaksanız, o dönemdeki yeniay/dolunay haritalarındaki yükselen burca ve haritanızda hangi eve düştüğüne de dikkat etmelisiniz. Örneğin belirli bir dönemde yeniay haritasında sizin 2. yani para ve kazançlar eviniz yükseliyor ise, ve o burçta Venüs ya da Jüpiter gibi iyicil gezegenler var ise, maddi konularda, iş potansiyeliniz açısından daha pozitif girişimlerde bulunabilirsiniz. Benzer şekilde, örneğin belirli bir dönemde, dolunay haritanızda 6. Eviniz yükseliyor ise, muhtemelen o 15 günlük süre boyunca yorucu durumlar, sağlık ya da çaba gerektiren uğraşlar daha fazla öne çıkacaktır. Belirli bir dönemdeki genel çevresel şartlarınızı anlamanız açısından, söz konusu haritalardaki yükselen burcun hangi evinizde yer aldığını bilmeniz önemli faydalar sağlayacaktır.

Haberin Devamı