Sert bir Ay tutulması

Önümüzdeki iki hafta boyunca beklenmedik konular dikkat çekebilir

Hala tutulma mevsimindeyiz ve dün Saka burcunda gerçekleşen Ay tutulması gerçekten sert, şiddetli ve kopartıcı enerjilere işaret ediyor. Ay tutulmaları ancak dolunaylarda gerçekleşebilir ve dolasıyla büyük bir enerjinin görünür hale gelmesine ve yüksek farkındalığa işaret ederler. Dolunaylar duygusal gerginliğin boşaldığı, bardağın taştığı zamanlardır. Dün gerçekleşen Ay tutulmasında ise Mars çok kritik bir rolde yer alıyor. Güney Ay düğümü yönünde Ay’la birleşen Mars Saka (Kova) gibi eril bir burçta yer alırken, aynı zamanda Boğa burcundaki Uranüs’le de kare açı içinde duruyor. Bu durumda, gökyüzünde sabit burçlarda bir T-kare açı kalıbının oluştuğunu görüyoruz. T-Karenin köşesinde ani olayları, radikal koşulları, başkaldırı ve sarsıntıları anlatan Uranüs yer almakta.

Haberin Devamı

Şiddetli enerjiler içeren bir dönemden geçmekteyiz. Belki bu gerilimlerin olumlu yönleri de olabilir. Ancak bilinçsiz kullandığımızda hiç istenmeyen koşullar ve tepkiler içerisinde de olabiliriz. Sabit burçlar kararlılık, inat ve dayanıklılıkla ilgilidir. Bu burçlarda yer alan gezegenler değişmek yerine, oldukları yerde konsantre olmayı, yollarına devam etmeyi tercih ederler. Mars ve Uranüs ise son derece radikal, kopartıcı ve en iyi olasılıkla uyandıran, bizi harekete geçiren, dürten güçlerdir. Böyle bir durumda, hem güçlü bir inat ve biriken enerjiler, hem de aniden sarsılan durumlar içinde olabiliriz. Bu kombinasyon kendisini tehlikeli ve şiddet içerebilecek olaylar olarak gösterebilir. Örneğin sert ve sarsıcı doğa olayları, teknolojik açıdan risk taşıyan tehlikeli durumlar, uzayı, havayı ya da toprağı ilgilendiren ani kazalar söz konusu olabilir.

Sabit burçlar dikkat !

Eğer astrolojik haritanızda sabit burçların (Boğa, Aslan, Akrep ve Saka) ilk beş derecesi içerisinde gezegenleriniz ya da önemli noktalar (yükselen ya da tepe noktası) var ise, sözünü ettiğimiz ani durumlar sizi daha yakından ilgilendiriyor olabilir. En iyi anlamda, bu dönemde bir uyanış yaşayarak kendinizi kısıtlayıcı koşullardan kurtarabilirsiniz. Böyle bir Ay tutulması yüksek bir duygusal farkındalık getirirek, belirli bir gerginlik içerisinde olmakla birlikte sizi cesur davranmaya ve değişiklikler yapmaya itebilir. Ancak birikmiş gerginlikler ve bağımlılıklarımız var ise, ve gereken esnekliği gösteremiyor isek, böyle bir durumda, dışsal nedenler yüzünden birden kendimizi bir kriz durumunda bulabiliriz. Böyle zamanlarda kişisel çatışmalar içinde pek çok şeyi kendi egomuza yönelik bir tehdit olarak algılayabileceğiniz için, öfkeli çıkışlar yapabilir ve hem kendimize hem de ilişkilerimize zarar verebiliriz. Kuşkusuz belki de çoktan gecikmiş, fazlasıyla uzamış bir durumun artık son noktasına gelmiş de olabiliriz.

Haberin Devamı

Bu tutulmada Venüs de doğrudan olmasa da, belirli bir rol oynuyor. Kuşkusuz Venüs-Mars-Uranüs açıları dinamik bir yaratıcılık, güçlü arzular, ani çekimler getiriyor. Kadın erkek ilişkileri, aşk hayatımız ve beğenilerimiz ya da beğenmediğimiz şeyler açısından fazlasıyla hareketli, sürprizli ve kesinlikle uyandırıcı bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki iki hafta boyunca olaylara, karşımıza çıkan kişilere biraz daha geniş bir açıdan bakmak ve ani yargılarla karar vermemek çok yerinde olacak.

Haberin Devamı