Size yıllar önce okuduğum bir kitaptan ilginç bilgiler aktaracağım

Size yıllar önce okuduğum bir kitaptan ilginç bilgiler aktaracağım. Bu bilgiler o kadar dikkat çekici ki siz de şaşırabilirsiniz. Sözünü ettiğim konu 1987 baskılı Mary Greer’ın Tarot Constellations adlı kitabından bir bölüm. Son derece başarılı ve çok boyutlu bir kitap ve ben de Yıl kartları bölümü üzerinden size bir derleme sunuyorum. Zira sayılar, semboller her zaman bütünleşik bir anlam ortaya koyarlar. Benzer şekilde Tarot kartları sıralamasında da arketipsel bağlantılar ve gizli bir hikaye vardır. Burada 22 karttan oluşan major arkana’dan, yani büyük sırlardan söz edeceğiz. Her bir kartın bağlı olduğu bir burç teması vardır. Bu burç teması her yıl doğum gününüzden başlayarak rahat ve yorucu yönlerini ortaya koyar. Hiçbir kart olumsuz değildir ancak gelişim sürecinde önemli testlere işaret eder. Bunun yanı sıra geçmiş yıllarınızı kontrol ederek ilginç tespitler olduğunu farkedebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Nasıl hesaplayacaksınız ? Bu aşamada tek yapmanız gereken şey doğum günü ve ayınızı ilgili yıl ile toplamak ve ardından yandaki tabloda karşı geldiği Tarot kartını bulmak. Birinci örnek olarak 28 Mayıs 1925 doğumlu olan Bülent Ecevit’in CHP genel başkanı olduğu 1972 yılını görelim. Bu durumda, 28+5+1972=2005 sayısını verir. Tabloda 2005 sayısı 7 nolu kartla, yani Savaş Arabası kartı ile eşleştiğini göreceksiniz. Bu kart öne çıkmayı, zorlu durumlar karşısında enerjiyi ve duyguları toparlamayı ve mücadeleyi açıklar. İkinci bir örnek olarak, 21 Nisan 1926 doğumlu olan Kraliçe II. Elizabeth’in tahta çıktığı 1953 yılına bakalım. Bu durumda 21+4+1953=1978 sayısını verir ki, bu sayının da karşılığı yine 7 nolu kart olan Savaş Arabası’dır. Bu arada özellikle doğum gününüze karşılık gelen sayının kartı (doğum tarihinizin toplamı) herhangi bir yıl yeniden ortaya çıktığında o yılın son derece kritik gelişmelere işaret ettiğini görebilirsiniz.

1 nolu kart – Majisyen

Bu kart yaşadığımız çağda, sayısal olarak görülmemekte.

2 nolu kart – Baş Rahibe

Bu kart bazı hayatlarda sadece bir defa görülür, bir daha tekrar etmez. Baş Rahibe Ay’la ilişkilidir ve dişil ögeler taşır. Bu yıl içinde kadınlarla ilgili konular, sezgiler, hayaller ve kendi kendine yeterli olmak öne çıkar. Daha çok içsel bilgiye ve güdülerinize önem verebileceğiniz bir yıldır. Ancak bazen endişeler ve duygusal dalgalanmalarla da karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

3 nolu kart – İmparatoriçe

Bu kart da, Baş Rahibe gibi dişil ögeler içerir. Kendi kendine yeterli olmak önem kazanır. Yaratıcı hayal gücü, duyarlılıklar, sanata ilişkin konular öne çıkabilir. Bu kart aynı zamanda Venüs’le ilişkili olduğu için başkaları ile ilişkiler, çekimler, uyum ve denge yaratma isteği öne çıkar. Hem evinizde, hem de kendi stilinizde önemli değişiklikler yapabilirsiniz. Annelik etmek, toprakla ilgili işlerle ilgilenmek, anne olmak ve başkalarını beslemek, korumak duygusu ön plana gelebilir.

4 nolu kart – İmparator

Bu kart Koç burcu ve eril, yönetici enerjilerle bağlantılıdır. Bu dönemde kendi otoritenizi ortaya koymaya başlarsınız. Baba olma durumunu ve babalık etme sürecini de anlatır. Hem kendi babamıza ait konular, hem de içimizdeki baba figürünü anlamak önemlidir. Düzen ve kurallar koymak hem kendiniz hem de çevrenizdekiler için dikkat çekebilir. Bulunduğuz iş ortamında tanınmak ve gücünüzü ortaya koymak söz konusudur. Bu yılınızda hem kurallara uymayı  hem de sizin koyduğunuz kurallara göre kimi zaman baskıcı ve güç kullanan birisi olmayı öğrenmek durumundasınız. Bu yüzden aşırı baskın, diktatöryel olma riski de vardır. Liderlik etmek ve yönetmekle daha prestijli konumlara erişilebilir.

Haberin Devamı

5 nolu kart  - Baş Rahip

Bu kart da İmparator gibi eril bir gücü simgeler. Bu yılınızda çoğu zaman yeniden okula gitmek, öğrenmek ve ayrıca öğretmek önem kazanır. Mesleki yetenekleri geliştirmek açısından dikkat çekici bir yıl olabilir. Ancak öğrenme süreci içerisinde stres de barındırdığı için istikrarınızı bozabilecek bazı terslikleri de göz önüne almak durumundasınız. Nitekim bu kart Boğa burcu ile de ilgilidir. Kimi zaman geleneklere aşırı bağlanma durumu ortaya çıkabilir. Bu dönemde eğitsel, dini, kurumsal örgütler sizin için otorite rolüne bürünebilirler. Çoğu zaman şöyle yapılmalı, böyle edilmeli diyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden kendi değer yargılarınızı ve duygularınızı da gözden geçirebileceğiniz bir yıldasınız.

6 nolu kart – Aşıklar

Aşıklar kartı İkizler burcu ile ilişkilendirilir ve ana vurgusu ilişkiler yönündedir. Bu yılınızda önemli bir beraberlik söz konusu olabilir. Kimi zaman da ilişkiler sona erecektir. Ancak bu ilişkiler ailevi, işe ait, arkadaşlıklar yönünde de olabilir. Bu kartın Merkür’le olan ilişkisi aslında kendimizi ne kadar doğru, açık ve dürüst biçimde ortaya koyup koymadığımızla ilişkilidir. İlişkilerimizde ne istediğimiz ve neye ihtiyaç hissettiğimiz sorusunu sormak gerekir. Yine bu yıl aradığımız cesaretlendirmeyi ve desteği bulmak için de başkalarına dönebiliriz. Böyle bir dönemde başkalarından beklentilerinizi ciddi biçimde değiştirmeniz beklenebilir. Bu yılınız çoğunlukla önemli seçimlerde bulunduğunuz bir dönemdir.

7 nolu kart – Savaş Arabası

Savaş Arabası kartı Yengeç burcu ile yakından ilgilidir ve doğrudan duygularımızı, güdülerimizi kontrol edebilme ihtiyacına vurgu yapar. Kartta sembolize edilen araba sürücüsü zorlu bir görevi icra etmekte, birbirinin tersi yönde giden atları terbiye ederek kontrol altında tutmaya çaba göstermektedir. Bu yıl mücadele, zor durumlar, kimi zaman duygusal açıdan yıpratıcı olabilecek koşullar altında kişisel disiplin ve kişisel kontrol duygusu geliştirmek zorunluluğu vardır. Bazen bu kart kazalarla (özellikle araba) ilgili olabilir. Bu yılınızda savaşçı modunda olacaksınız. Belirli bir amaç uğruna hareket etmek, başkalarını korumak, özellikle aileyi, söz konusu olabilir. Bunu yaparken, üzerinize geçireceğiniz zırh yani görünümünüz, içsel endişe ve güvensizliklerinizi kapatacaktır. Bu yılınızda yer değiştirmeler, taşınmalar ve yolculuklar da öne çıkabilir.

8 nolu kart – Güç

Güç kartı doğrudan Aslan burcu ile ilişkilidir ve kişinin içinde yatan güçlü arzu ve isteklerin öne çıkmasına işaret eder. Bu yılınızda gerçekte neyi arzuluyorum sorusu üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu yılınızda tutkularınızı da öne çıkarabilirsiniz. Bu tutku dolu yılda enerjinizi anlamlı projelere yönlendirmeye bakmalısınız. İçerisinde tutku olan ilişkiler de söz konusu olabilir. Güç elde etmek için büyük uğraş verirken, kimi zaman ateşle de oynuyor, kendinizi tehlikeye atıyor olabilirsiniz. Genellikle bu kart kariyerde, ailevi konularda ya da sağlıkta zorlu testler altından geçmeye işaret eder. Cesur olmak teması hakimdir. Kendi içsel gücünüzü inşa etmeniz gerekir.

9 nolu kart – Münzevi

Güç kartı yılının ardından Münzevi kartı geldiğinde bu genellikle içinize dönmeye ve izole olmaya işaret eder. Bu Başak burcu ile ilşkilendirilen bir karttır. Bu kart gündeme geldiğinde çoğunlukla başkalarını pek çevrenizde bulamazsınız, hep bir arada olduğunuz kişiler yakınınızda değildir, daha yalnızsınızdır. Aynı zamanda üzerinde düşünülecek, meditasyon yapılacak pek çok durum söz konusudur. Bitişler ve sonlanmalar da yaşanır. Bu içe dönüş yılıdır. Aslında şu ana kadar pek çok şey başardığınızı görmek ve adeta bir zirvede tek başınıza durmaktasınız. Bu durumda, uzun vadeli planlarınız üzerine odaklanmanız faydalı olacaktır. Böyle yıllarda size yol gösterebilecek rehber kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu kişileri örnek olarak çok şey öğrenebilirsiniz. Bu yıl aynı zamanda biraz dinlenmek, geri çekilmek ve enerji toplamakla da ilişkilidir. Anın çıkarlarına değil, kendi içsel gelişim yönünüzde çalışarak çaba sarfedebilirsiniz.

10 nolu kart – Kader Çarkı

Münzevi kartının ardından Kader Çarkı hayatımızda çok büyük değişiklikler, yenilenme ve başlangıçların yaşandığı bir yıla işaret eder. Bu yılımızda geçmiş deneyimlerimizden yararlanarak yeni bir yön çizmeye başlarız. Bu kart Jüpiter’le ilgilidir. Genellikle bu yılımızda işte değişiklikler yaşanır. Sosyalleşme, dışadönme ve şimdiye kadar göremediğiniz fırsatları değerlendirme zamanıdır. Aynı zamanda geçen yıl bitirdiğiniz projelerin sonuçlarına bağlı olarak önemli sonuçlar elde edebilirsiniz. Kader Çarkı yılı eğitsel çalışmalar açısından mükemmeldir. Düşüncelerinizi yaymak, kitaplaştırmak ve gelecekte sonuç verecek tohumlar ekmek çok yararlı olacaktır. Bu şanslı değişiklikleri iyi değerlendirmeye bakmalısınız.

11 nolu kart – Adalet

Bu kart sembolik olarak Terazi burcu ile ilişkilidir. Adalet kartı yılınızda bazı hukuki konularla, finansal düzenlemelerle karşılaşabilirsiniz. Bu yıl durumların artı eksi yönlerini gördükten sonra yeni kararlar vererek, yeni başlangıçlar içerisinde olacaksınız. İşte ortaklıklar ve anlaşmalar önem kazanabilir. Görüşmeler ve yazışmalar dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Bu yıl evlilikle ilgili de olabilir. Pazarlıklar açısından kritik kararlar söz konusu olabilir. Hem bir yandan kendinizle ilgili sorumluluklar alacak, hem de kendi enerji ve kaynaklarınızı nasıl kullandığınızı göreceksiniz. Bu yıl genel olarak sürekli ayarlamalar, görüşmeler ve önemli yazışmalar içerisinde olabilirsiniz.

12 nolu kart – Asılı Adam

Asılı Adam kartında geçmişe ait olan durumları, şeyleri geride bırakmak durumunda olacaksınız. Bu kimi zaman bağımlılık içinde olduğunuz bir kişinin kaybedilmesi ya da ihaneti biçiminde olabilir. Bu yorucu, zorlayıcı ama aynı zamanda kişiyi ruhsal yönden test ederek eğiten, güçlendiren bir yıldır. Duygusal yaralanmalar söz konusudur. Ancak artık çürümüş, eski kalıplardan kurtularak geleceğe yönelebilirsiniz. Bu yıl kendinizi karmaşa halinde hissetmeniz gayet doğaldır. Pek çok girişiminiz, çalışmalarınız asılı yani beklemede kalabilir. Ayrıca kendi çıkarlarınızı gözetmeden yapabileceğiniz işler de söz konusu olabilir. Aslı Adam kartı mistik ögeleri olan bir izolasyona, yalıtılmaya işaret eder. Kimi zaman da kendini kurban eden ögeler söz konusudur. Kendinizi güçsüz ve bir şey yapamıyor durumda bulduğunuzda, bundan değişik kaçış yolları arayabilirsiniz. Bu nedenle bağımlılıklarınıza dikkat etmelisiniz. Alçak gönüllü olmayı öğrenmektesiniz. Kendinizi kontrol edemediğiniz durumlar içinde bulabilirsiniz. Ancak her durumda sizi daha büyük ruhsallığa götürecek yolların kapısı açık duracaktır.

13 nolu kart – Ölüm

Asılı Adam kartının ardından Akrep burcu ile ilişkili Ölüm kartının gelmesi anlamlıdır. Ancak Ölüm kartı fiziksel ölümden ziyade dönüşümü ve yeni bir büyüme yoluna girişi anlatır. Bu yılınızda asılı kalmaktan kurtulmakta ve özgürleşmektesiniz. Hayatınızdaki bitmiş, ölmüş dalları temizleyerek, yeni bir enerjinin hayatınıza girmesine izin vermiş olacaksınız. Gereksiz olan şeylerden kurtulma aşamasındasınız. Bu kendi yepyeni bir proje ve ilerleme yönü ile gösterebilir. Böyle bir yılda araştırma yapmak, gizli şeyleri keşfetmek de olasıdır. Daha büyük, sizi heyecanlandıran bir alana girmektesiniz. Bu yılınız cinsel anlamda da güçlü bir uyanışı simgeleyebilir. Kimi zaman Ölüm kartı yılında tutku ve kıskançlık temaları gündeme gelebilir. Bu yılınızda kendinize sizi neyin alıkoyduğunu sorabilir ve hayatınızın bu temalarından sıyrılabilirsiniz.

14 nolu kart – Denge

Denge kartı yılınızda daha önce sabır gösterdiğiniz konularda daha hızlı bir ilerleme ve genişleme hissi içinde olacaksınız. Daha önce farkına varmadığınız kaynakların ve fırsatların ortaya çıktığı görebilirsiniz. Bu kart Jüpiter’le yakından ilişkilidir. Bu yüzden yolculuklar, eğitsel imkanlar dikkat çekmeye başlar. Eski düşünce ve görüşlerinizi yeniden canlandırmak üzeresiniz. Aynı zamanda kendinizi de şifalandırma ve daha büyük bir anlayışa sahip olmak konusunda şanslı olacaksınız. Hem bir yandan ruhsal gelişim gösterecek ama aynı zamanda pratik çözümler, sonuçlar da isteyeceksiniz. Bu yıl Ölüm kartının ardından kendinizi düzeltme, dengeleme ve yeni bir gelişme süreci yaratmak açısından son derece faydalı olacaktır.

15 nolu kart – Şeytan

Şeytan kartı yılında, bir önceki yıl bulduğunuz kaynakları daha iyi ve daha güçlü değerlendirme imkanı bulabilirsiniz. Bu kart Oğlak burcu ile yakından ilgilidir. Bu nedenle bu yılınızda daha büyük bir hırs ve ilerleme arzusu içinde olabilirsiniz. Rekabet içindesiniz. Ancak bir yandan da arzularla ele geçirilebilir ve bazı kriz yaratan koşullar içinde de olabilirsiniz. Özellikle bu yılınızda kendinizi engellenmiş hissetmek söz konusu olabilir. Kimi zaman bu engellenme duygusu düzenle, devletle ya da kurallara ilişkindir. Bu yüzden kuralları bozmak yönünde hareket edebilir, düzene karşı gelebilirsiniz. Doğal olarak suçluluk duygusu sizi kişisel bir kötümserliğe yöneltebilir. Aslında kendi gücünüzü test ettiğiniz bir yıldasınız. Değişik kaçış yolları arayarak, kurallardan ve düzenden kurtulmak istiyor olabilirsiniz. Eğer kendinizi içsel kölelikten kurtarabilirseniz, son derece yaratıcı sonuçlar elde edebileceksiniz.

16 nolu kart – Kule

Çoğu zaman Yıkılan Kule olarak da adlandırılan bu kart Mars gezegeni ile ilişkilendirilir. Kule kartı büyük değişikliklere, devrimlere, hayatınızdaki gereksiz şeylerin ortadan kalkmasına, yıkılmasına, yerle bir olmasına işaret eder. Kule kartı yılınızda bir önceki yıl attığınız adımlar çerçevesinde büyük ve ani değişiklikler gündeme gelir. Hayatınızda sarsıntılar olması kaçınılmaz olur. Aslında siz de pek çok gerçeği görme fırsatını elde edebilirsiniz. Bu sarsıntılı yılınızda kimi zaman ameliyatlar, kazalar, şiddet içerebilecek durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle içinde bulunduğunuz koşullar içerisinde gereken değişiklikleri yapmak için pasif kalmamalı ve yenilenmeyi siz yaratmaya, hayatınızı yeniden düzenlemeye bakmalısınız. Sizi engelleyen durumlarda bile, bu duygunun ne olduğunu içsel olarak keşfetmeye çalışmalısınız. Zira bu yıl bloke olan, rijit hale gelen şeyler ortadan kalkıyor olacak. Geçmişle olan bağınızı koparmanız açısından uygun bir yıldasınız. Eski alışkanlıklarınızdan kurtulmak da buna dahil gözüküyor.

17 nolu kart – Yıldız

Yıldız kartı son derece olumlu ve ümit veren koşulların ortaya çıktığı bir yıla işaret eder. Bu kart Saka burcu ile yakından ilgilidir. Yıldız kartı yılınızda daha önceki yıldan kalan yanlış tutumlar, varsayımlar ve görüşlerinizin farkına varabilirsiniz. Yeni bir özgürleşme duygusu ve yeni ilhamlar söz konusu olur. Ortaya çıkan tazeleyici koşullar içerisinde yepyeni potansiyellerin var olduğunu görmeye başlarsınız. Alternatifler sayısız olabilir. Aynı zamanda bu yılınızda daha fazla dikkat çekecek, güzel sonuçlar elde etmeniz de mümkündür. Hayatınıza yeniden bakma ve değerlendirme imkanlarının olduğunu görebilir, iyimserlik taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda bu yılınızda sosyal amaçlar ve bencilce olmayan aktiviteler ve grup çalışmaları açısından verimli sonuçlar elde edebileceksiniz.

18 nolu kart – Ay

Ay kartı Balık burcu ile ilişkilidir. Bu yılınızda daha önce üzerinde düşündüğünüz bazı projelerinizle ilgili hayal kırıklıkları ya da dağılmalar söz konusu olabilir. Ay yılınızda psişik açıdan sizi daha hassas kılan konular, sezgilerle daha alakalı olabilirsiniz. Bu dönemde hassasiyetleriniz çok yüksek seyredebilir ve bu yüzden kendinizi daha yönsüz, kararsız ve kollektif ya da dışsal koşullardan etkilenen bir durumda bulabilirsiniz. Özellikle bu yılınızda karmik açıdan kritik sayılabilecek ilişkiler söz konusu olabilir. Kimi zaman yanlış anlamalar, belirsizlikler, hatta kendi hayalgücünüzün yarattığı unsurlar sürekli bir karmaşa yaratıyordur. Gizli şeylerle ilgilenirken, pozitif olumlulamalar yapmaya, dışsal güçlerin etkisi altında kalmamaya özen göstermelisiniz.

19 nolu kart – Güneş

Doğal olarak bu kart Güneş’le ilgilidir ve başarıya, tamamlanmaya işaret eder. Güneş kartı yılınızda daha önceki yıl hayal ettiğiniz şeylerin gerçekleşmeye başladığını görebilirsiniz. Bu yılınızda daha büyük bir güven, enerji, mutluluk ve heves yansıtabilirsiniz. Korkularınızdan, endişelerinizden kurtularak, yeni çözümler üretmek, ilişkilerinizi düzene koymak mümkün olabilir.Bu yıl aynı zamanda çocuk sahibi olmak için güzel bir dönem olabilir. Her durumda daha neşeli, oyuncu ve hareketli olabilirsiniz. Güven duyduğunuz alanlarda ilerleme ve tanınma içerisinde olacaksınız. Şanslı olduğunuz Güneş yılında fırsatlar kendi kendilerini çabasız biçimde gösterecektir.

20 nolu kart- Diriliş

Diriliş kartı yargılanma ve bitişlerle yakından alakalıdır. Sonuçları açısından sizi özgür bırakan koşullar içerisinde olacaksınız. Ancak bu süreç oldukça yavaş ve sabırlı olmayı gerektirebilir. Hayatınızda yeniden bir yapılanma içerisine giriyorsunuz. Kimi zaman beklenmedik durumlar sizi özgür bırakırken, engellerden de kurtulmuş olacaksınız. Hayatınızın bu dönemde aile içinde yaşanabilecek değişikler söz konusu olabilir. Bu değişimler sizi duygusal yönden oldukça meşgul edebilirler. Ruhsal bir yeniden doğum süreci içerisinde olabilirsiniz. Bu yenilenme sayesinde kişisel gücünüzü de ortaya koyma imkanına sahip olacaksınız. Örneğin başkalarını yargılama ve onlar hakkında karar vermekle de ilgilidir. Bu yüzden kişisel gücünüzü doğru ve bencil olmayan bir şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

21 nolu kart – Dünya

Dünya kartı önemli projelerin tamamlandığı, bir dönemin tamamlanarak yeni bir döngüye geçildiği bir yıla işaret eder. Bu oldukça başarılı bir yıl olacaktır. Fırsatların pek çoğunu değerlendirebileceksiniz. Kendinize odaklanmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Elde ettiğiniz sonuçları çok yönlü ve geniş bir şekilde uygulamaya koyabilirsiniz. Bir bakıma bu yılınızda önceki yıllardan getirdiğiniz tecrübelerin yaratıcı bir sentezini yapıyor olacaksınız. Tamamlanma, bütünleşme içerisindesiniz.

22 nolu kart – Deli

Deli ya da Abdal kartı hayatınızla ilgili büyük değişikliklere, aniliklere ve sürprizlere işaret eder. Bu yılınızda beklenmedik yolculuklar, maceralar ve daha dikkatsiz ve öngörüsüz, içinizden geldiği bir tutum içinde olabilirsiniz. Yapacağınız yolculuklar kendinizi yenileyebileceğiniz, kişiliğinizi renklendirebileceğiniz fırsatları da içerisinde barındırabilir. Sanki bu yılınızda sürekli anı yaşıyor gibisiniz. Düzen gerektiren konulara önem vermeme eğilimindesiniz. Ancak bir yandan da bu durum sizi ruhsal açıdan ilham dolu ve yaratıcı kılmakta. Safça davranıyor olsanız bile, yeni potansiyellerin varolduğunu keşfettiğiniz, heyecanlı ve çok hareketli bir yıldasınız. Bu dikkatsizlikler çoğu zaman bir sonraki yılınızda bazı karışıklıklara yol açabilir.

YIL KARTLARI TABLOSU                  
Solda italik olanlar yıl sayı toplamı, sağda yıl kartları              
YIL KART YIL KART YIL KART YIL KART YIL KART YIL KART
1880 17 1916 17 1952 17 1988 8 2024 8 2060 8
1881 18 1917 18 1953 18 1989 9 2025 9 2061 9
1882 19 1918 19 1954 19 1990 19 2026 10 2062 10
1883 20 1919 20 1955 20 1991 20 2027 11 2063 11
1884 21 1920 12 1956 21 1992 21 2028 12 2064 12
1885 22 1921 13 1957 22 1993 22 2029 13 2065 13
1886 5 1922 14 1958 5 1994 5 2030 5 2066 14
1887 6 1923 15 1959 6 1995 6 2031 6 2067 15
1888 7 1924 16 1960 16 1996 7 2032 7 2068 16
1889 8 1925 17 1961 17 1997 8 2033 8 2069 17
1890 18 1926 18 1962 18 1998 9 2034 9 2070 9
1891 19 1927 19 1963 19 1999 10 2035 10 2071 10
1892 20 1928 20 1964 20 2000 2 2036 11 2072 11
1893 21 1929 21 1965 21 2001 3 2037 12 2073 12
1894 22 1930 13 1966 22 2002 4 2038 13 2074 13
1895 5 1931 14 1967 5 2003 5 2039 14 2075 14
1896 6 1932 15 1968 6 2004 6 2040 6 2076 15
1897 7 1933 16 1969 7 2005 7 2041 7 2077 16
1898 8 1934 17 1970 17 2006 8 2042 8 2078 17
1899 9 1935 18 1971 18 2007 9 2043 9 2079 18
1900 10 1936 19 1972 19 2008 10 2044 10 2080 10
1901 11 1937 20 1973 20 2009 11 2045 11 2081 11
1902 12 1938 21 1974 21 2010 3 2046 12 2082 12
1903 13 1939 22 1975 22 2011 4 2047 13 2083 13
1904 14 1940 14 1976 5 2012 5 2048 14 2084 14
1905 15 1941 15 1977 6 2013 6 2049 15 2085 15
1906 16 1942 16 1978 7 2014 7 2050 7 2086 16
1907 17 1943 17 1979 8 2015 8 2051 8 2087 17
1908 18 1944 18 1980 18 2016 9 2052 9 2088 18
1909 19 1945 19 1981 19 2017 10 2053 10 2089 19
1910 11 1946 20 1982 20 2018 11 2054 11 2090 11
1911 12 1947 21 1983 21 2019 12 2055 12 2091 12
1912 13 1948 22 1984 22 2020 4 2056 13 2092 13
1913 14 1949 5 1985 5 2021 5 2057 14 2093 14
1914 15 1950 15 1986 6 2022 6 2058 15 2094 15
1915 16 1951 16 1987 7 2023 7 2059 16 2095 16