Tatil Ramazan Bayramı tatilinizi değerlendirebileceğiniz yerler

Ramazan Bayramı tatilinizi değerlendirebileceğiniz yerler

09.05.2019 - 11:51 | Son Güncellenme:

Haziran ayının ilk günlerine denk gelen Ramazan Bayramı’nda 1,5 gün izin alarak 9 günlük bir tatil, tüm yorgunluğunuzu alıp götürecek. Enuygun, bu 9 günlük tatil boyunca bol bol keşif yaparken dinleneceğiniz tatil rotalarını paylaştı.

Ramazan Bayramı tatilinizi değerlendirebileceğiniz yerler

Yazın ilk tatilini böyle erkenden yapınca yaz boyu tatil bekleme durumundan da kurtulacaksınız. 9 gün olduğu için de isterseniz güzel bir yurtdışı tatili isterseniz de her gün başka bir koyu gezeceğiniz bir tatil yapabilirsiniz. Hatta yurtdışında koy koy da gezebilirsiniz. İşte 9 günlük tatil boyunca bol bol keşif yaparken dinleneceğiniz tatil rotaları:

Haberin Devamı

Alaçatı

Tatil severlerin en gözde destinasyonlarından biri olan Alaçatı yazın ilk günlerinde tatil yapmak için en doğru yer. Cumbalı taş evler, begonviller, mavi tahta sandalyeler ve Arnavut kaldırımlarıyla sıcak ve samimi bir atmosfer sunan Alaçatı, rüzgâr sörfü yaparak tatilinizi farklı bir deneyime dönüştürmenize de olanak sağlayacak. Cam gibi bir denizde yüzmenin keyfini de ancak yaşayanlar biliyor. Tüm gün deniz, kum, güneş üçlüsünde huzur bulduktan sonra Ege Mutfağı’nın leziz ama hafif mezeleriyle harika bir akşam geçirebilirsiniz.

Amalfi

İtalya’nın gezilecek görülecek yerlerini bitirdiyseniz ya da kültür gezisi değil de yurtdışında bir deniz tatili yapmak istiyorsanız Amalfi tam da bu tatilde gidebileceğiniz bir destinasyon. Ne kadar çok turist gelirse gelsin yerliler yaşam tarzlarını hiç değiştirmedikleri için kendinizi turistik bir yere gitmiş gibi hissetmeden keyifli bir tatil yapacaksınız. Hem kasabadaki evlerin görüntüsü hem de mavi ile yeşilin adeta bir tablodan fırlamışçasına uyumunun manzarasında bulacağınız huzuru geride bırakmakta biraz zorlanabilirsiniz. Birçok sanatçının eserlerine konu olmuş Ravello’ya da uğramanızı tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Kaş

Türkiye’de tatil deyince akla ilk olarak Antalya geliyor. Tabii bu durumdan ötürü çok kalabalık oluyor. Neyse ki Kaş sakin kalmayı başaran bir yer. Son zamanlarda ne kadar popüler bir destinasyon haline gelse de çılgın kalabalıklardan uzakta kalıyor ve gerçek olabileceğine inanmanın zor olduğu renkte sularıyla tatilcileri bekliyor. Özellikle Kaputaş Plajı’na mutlaka gitmelisiniz. Bu plajda bir kez denize girenin bir daha başka bir denizi beğenmediğini bile söylüyorlar. Bir deprem yüzünden sular altında kalan Simena Antik Kenti’nin bulunduğu Kekova da gezilecek yerler listenizde olmalı.

Odessa

Vize işlemleriyle uğraşmadan tatil yapmak isteyenler sadece yeni kimlik kartlarıyla gidebilecekleri Odessa’yı tercih edebilirler. Odessa hem gezebileceğiniz hem de deniz tatili yapabileceğiniz bir destinasyon olduğu için 9 günlük tatili dolu dolu geçireceksiniz. İlk gününüzü Potemkin Merdivenleri, Katakomblar ve Opera Binası görebileceğiniz bir kültür gezisine ayırın. Odessa’da tüm hareketliliğinin kalbi olan Deribasovskaya Caddesi’nde alışveriş yapmayı da unutmayın. Sonra kendinizi Odessa’nın tüm plajlarını keşfetmeye adayabilirsiniz. Arkadia Plajı’nın Odessa’nın en meşhur plajı olduğunu da belirtelim.

Haberin Devamı

Çamlıhemşin

Bu 9 günde illa deniz tatili yapmak zorunda değilsiniz. Yeşile ve oksijene doyacağınız bir Karadeniz tatili de yapabilirsiniz. Fırtına Deresi’nin gürül gürül akan sularının yanına Kaçkar Dağları’nın yemyeşil eteklerine kurulmuş Çamlıhemşin, Milli Park’ın sınırlarında olduğundan doğal yaşam bozulmamış. Durum böyle olunca da 9 gün sonunda dönerken bu hayatı bırakmak istemeyip ani kararlar alabilirsiniz. “Doğa, huzur tatili tamam da biraz da heyecan olsun” derseniz de Fırtına Deresi’nde rafting yapabilirsiniz. Mıhlama, Hamsili Pilav ve bolca mısır ekmeği yemeden de dönmeyin.

Beyrut

Vizeyi dert etmeden yurt dışı tatili yapmak istiyorsanız ama daha önce Odessa’ya gittiyseniz Beyrut’u tercih edebilirsiniz. Orta Doğu’nun en güzel şehirlerinden olan Beyrut modern bir yapıya sahip ama iç savaş döneminde kurşunlanmış ya da bombalanmış evleri de görmek mümkün. Tabii bu durum Beyrut’un atmosferine mistik bir dokunuş kattığı için tatiliniz daha da güzel geçecek. Şehirde gezip görebileceğiniz çok fazla yer olduğu gibi deniziyle büyüleyen plajlar da var. Güvercin Kayaları’nda fotoğraf çektirmeden dönmeyin.

Haberin Devamı

Assos

Çok uzaklara gitmeden kısa süreli bir yolculuk yaparak huzur ve denize ulaşmak istiyorsanız Assos tam da size göre. Midilli Adası’nın tam karşısında yer alan Assos’un tarihi de manzarası da tatilden tüm beklentilerinizi karşılayacak. Behramkale, Athena Tapınağı, Behramkale Köprüsü ve Antik Liman gibi yerleri gezip gördükten sonra kendinizi Kadırga Koyu’nun kollarına bırakabilirsiniz. Koyun uzun ve taşlı bir plajı var ama denizi Mavi Bayrak Ödüllü bir deniz. Ancak suyun biraz soğuk olduğunu belirtmemizde fayda var.