Tatil Red Hot Chili Peppers İstanbul'da!

Red Hot Chili Peppers İstanbul'da!

10.04.2012 - 16:53 | Son Güncellenme:

Yılın en çok konuşulacak rock konserini kaçırmayın! Red Hot Chili Peppers konser biletleri 6 Nisan Cuma günü satışa sunuldu.

Red Hot Chili Peppers İstanbulda

Pozitif Live tarafından düzenlenen, 8 Eylül Cumartesi akşamı santralistanbul’da müzikseverleri muhteşem bir konser bekliyor. İstanbul’a ilk defa gelen Red Hot Chili Peppers, dünya çapında yaklaşık 60 farklı şehri kapsayan turnenin Türkiye ayağında İstanbullu müzikseverler ile buluşacak.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı konserlere bir yenisi ekleyen Pozitif, farklı tarzları, eğlenceli sahne performansları, inanılmaz enerjileri ile tüm dünyada beğeni toplayan ve Türkiye’de büyük bir hayran kitlesi olan rock grubu Red Hot Chili Peppers’ı ağırlıyor! Yapılan araştırmalarda Türkiye’ye gelmesi istenen sanatçılar arasında birinci sırada yer alan Red Hot Chili Peppers, santralistanbul’da bu konser için özel olarak hazırlanan sahnede, sürpriz şovları ve klasikleşmiş hitlerin yanı sıra yeni albümleri I’m With You parçalarının da yer alacağı unutulmaz bir konsere imza atacak.

Yedi grammy ödüllü ve multiplatinum sahibi Red Hot Chili Peppers tarihteki en başarılı rock gruplarının arasında gösteriliyor. Bugüne kadar 60 milyon üzerinde albüm satışına imza atan grup, en iyi rock albümü, en iyi rock sanatçısı, en iyi rock performansı gibi birçok dalda Grammy ödülü kazandı. Radyolarda en çok çalınan parçalar sıralamasında üst sıralarda yer alan grubun parçaları arka arkaya toplam 81 hafta 1 numara kalmayı başardı. Son yıllarda en çok aranılan gruplar arasında da ilk sıralarda yer alması da bunun kanıtı! Rock, punk ve funk üçlemesinden oluşturdukları eşsiz sound ile kategorilerinden sıyrılmayı başaran grup, bu sound’un yanı sıra sahnede sergiledikleri sürpriz performanslar ve etkileyici sahne kostümleriyle farklarını ortaya koymayı başarıyorlar.

RED HOT CHILI PEPPERS İSTANBUL KONSERİNİN BİLET FİYATLARI:

Pozitif Live tarafından düzenlenen, 8 Eylül Cumartesi santralistanbul’da gerçekleştirilecek Red Hot Chili Peppers İstanbul konserinin biletleri:
- Biletix satış noktaları,
- www.biletix.com
- Babylon Gişe ve
- Biletix i-phone uygulaması ile satın alınabilecek. Kategorilere göre bilet fiyatları altta

yer almaktadır.Tüm biletlere biletix hizmet bedeli dahildir;


KATEGORİ ÜCRET
Kategori 1 150 TL
Kategori 2 125 TL
Kategori 3 75 TL
KATEGORİ ÜCRET
Diamond Platform (VIP Alan) 850 TL
Platinum Ring (SAHNE ÖNÜ) 600 TL
Golden Ring (SAHNE ÖNÜ) 450 TL

* Kategori 3 uzak mesafe görüş alanına sahiptir.
* Red Hot Chili Peppers konser biletleri için fırsat sitelerinden indirimli ve kampanya amaçlı satış olmayacaktır.


Ulaşım Hakkında:

Günün erken saatlerinde şehrin 3 farklı noktasından hareket edecek ücretsiz shuttle imkanı ile müzikseverlerin ulaşımı da kolaylaşacak. Karaköy, Taksim/Gümüşsuyu ve Mecidiyeköy’den tüm gün boyunca kalkacak bu shuttle’lar ücretsiz olup, etkinlik bitimine kadar hizmet verecektir.


Red Hot Chili Peppers Hakkında:

Haberin Devamı


1983 yılında Los Angeles’da kurulan Amerikalı bir alternatif-rock grubu olan Red Hot Chili Peppers, müzik tarzını genelde rock olarak tanımlansa da, funk, punk rock, hip hop ve psychedelic rock tarzlarını da müziklerinde bulmak mümkün. Grubun kurucu üyeleri arasında Anthony Kiedis (vokaller), Michael "Flea" Balzary (bas) ve baterist Chad Smith yer alıyor. Grup kurulduğundan beri çeşitli gitaristler gruba eşlik etti. Red Hot Chili Peppers’ın şu anki gitaristi ise gruba 2009’da katılan Josh Klinghoffer oldu.

Red Hot Chili Peppers, müzik hayatı boyunca 10 stüdyo albümü, 2 canlı album, 3 compilation albüm, bir EP, 2 box set, 4 video albüm, 43 single ve 44 müzik videosuna imza attı.

Red Hot Chili Peppers ilk üç albümlerini 1980’lerde yayınladılar. 1989 yılında yayınlanan 4.albümleri Mother's Milk, Billboard 200 listesinde 52.sıraya kadar yükseldi. İlk altın plaklarını, bu albümle kazandılar. 1991 yılında Rick Rubin prodüktörlüğünde Blood Sugar Sex Magik albümlerini yayınladıktan sonra birçok kitle tarafından tanınmaya başlandılar. Bu albümleri Amerika’da 7 milyon kopya, tüm dünya genelinde ise 13 milyon satış adedine ulaştı. Blood Sugar Sex Magik albümünde yer alan "Give It Away" En İyi Hard Rock Parçası dalında Grammy kazandı. Grubun o dönemdeki çalışmaları alternatif rock’un yayılmasına büyük katkı sağladı.
1995'de One Hot Minute adlı albüm tüm Dünya’da 5 milyon kopya satarak, 4 numaradan girdiği Amerika listelerinde 55 hafta boyunca yerini korudu.1999 yılında prodüktörlüğünü Rick Rubin'in yaptığı Californication albümü piyasaya çıktı.

Grup 2000 yılında MTV Video Müzik Ödülleri'nde "Videoda Öncü Grup Ödülü"nü kazandı. 1999 yılında piyasaya çıkan 7.albümleri Californication’ı By the Way (2002) ve Stadium Arcadium (2006) izledi. Californication müzik videosu "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Sanat Yönetmenliği" ödüllerini kazandı.

2004 yılında Red Hot Chili Peppers, “Live in Hyde Park” adlı ilk konser albümünü piyasaya sürdü. Albüm, Londra’daki Hyde Park’ta sahne aldıkları üç gecenin kayıtlarından oluşurken, grup bu konser dizisinden 17 milyon dolar kazanarak bir rekora imza atmayı başardı.

Grup 10. Albümleri I’m With You için stüdyoya Eylül 2010’da girdi. Bu albümün en önemli özelliklerinden biri gruba yeni katılan gitarist Josh Klinghoffer ile kayıt edilen ilk albüm olmasıydı. 26 Ağustos 2011’de piyasaya çıkan albüm, Amerika ve Kanada’da ikinci sıraya yerleşmeyi başardı. I’m With You, Grammy’de En İyi Rock albümüne aday gösterildi. Grup üyeleri, 14 Nisan 2012’de Rock and Roll Hall of Fame müzesine girmeye hak kazandı.