Kültür Sanat “Refika’nın Mutfağı" fırından çıktı!

“Refika’nın Mutfağı" fırından çıktı!

04.05.2010 - 17:04 | Son Güncellenme:

Refika Birgül imzasını taşıyan kitap 29 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Culinary Institute'da gerçekleşen keyifli bir kutlama ile okuyucularıyla buluştu.

“Refika’nın Mutfağı fırından çıktı

Refika'nın en çok istediği şey, yemek yapmanın keyfini ve basitliğini herkesle paylaşmaktı. Bundan yola çıkarak gelen tüm konuklara kendi kendilerine 5 dakikada hazırlayabilecekleri "Çıtır Muz" tarifi ve malzemeleri, geleneksel pazar filesi içinde armağan edildi.

Haberin Devamı

Kitabın en çok ilgi gören yemekleri arasında bulunan Türk suşileri, Kadayıf Mantı ve Pişmaniyeli Dondurma gibi lezzetlerin peş peşe sunulduğu gece, eski 45'liklerin bir ağızdan söylendiği keyifli bir partiye dönüşerek sona erdi.

Başrollerde Kadayıftan Mantı ve Yufkadan Türk Suşisi ile Çağdaş bir mutfak öyküsü

Unuttuklarınızı yeniden hatırlama ve onlarla yeni lezzetler hazırlama zamanı geldi.

- Kadayıf, o sevdiğimiz ve alıştığımız şerbetli tatlı formatından başka türlü asla yenemez mi?
- Ülkemizde yıllık güllaç tüketiminin %85’i Ramazan ayında gerçekleşir. Peki, onu Ramazan dışında üstelik tatlı olmadan afiyetle yediğinizi hayal edebilir misiniz?
- Pişmaniye’nin kaderi sadece şehirler arası yollarda mola mekanlarında satılan turistik bir tatlı olmak mıdır?
- Aslında zaten pişirilmiş olarak satın aldığımız yufka’yı neden yeniden pişirme ihtiyacı içindeyiz?
Yemek yemenin ve yapmaya çalışmanın verdiği haz ile harekete geçen Refika, sizi hem kendi keşfi olan bu lezzetleri denemeye hem de hoş bir sohbete davet ediyor. Tat, yaratıcılık, estetik ve paylaşım... Refika’nın Mutfağı bu dört kelime üzerine oluşturuldu.
Düşündüğünüzden çok daha az zaman ve para harcayarak elimizin altındaki malzemelerle geleneksel Türk mutfağına yeni bir ışık tutan Refika, tarhana ve erişte gibi aşina olduğumuz ama neredeyse tatmayı bile unuttuğumuz lezzetleri evinizde kısa bir sürede ve oldukça basit bir şekilde yapmanın yollarını gösteriyor.

“Refika’nın Mutfağı fırından çıktı

Geleneksel Türk mutfağına sahip çıkan bir kitap olan “Refika’nın Mutfağı”’nın en önemli özellikleri,

- Yaratıcı
- Lezzetli
- Pratik
- Ekonomik
- Yerel malzemelerle oluşturulmuş olması.

Haberin Devamı

Yemek yapmaya yeni başlayanların adım adım takip edebilecekleri, yeni ev kuranların mutfak düzeni ile ilgili pek çok şey öğrenebilecekleri, mutfakta gözü kapalı yemek yapanların bile “Aaa bu daha önce hiç aklıma gelmemişti!” diyebilecekleri, tadı nefis ve bizim malzemelerimizle üretilmiş yepyeni yemekler.

Refika’nın Mutfağı’nda hazza dönüşen bir tada ulaşmak, iyi malzemelerin, keyifli bir mutfakta, kolay ve akan tariflerle hazırlanması ve kendilerine uygun özgün sunumlarıyla mümkün. Bu nedenle bu kitap sadece tariflerden değil bunları kapsayan dört ana bölümden oluşuyor. Kadayıftan Mantı ve Yufkadan Türk Suşisi gibi yapması çok kolay nefis tarifler...

“Refika’nın Mutfağı” kitabını seçkin kitapçılarda bulabileceğiniz gibi adresinize kargo ücreti alınmadan teslim edilmesi avantajı ile www.boyutstore.com ve 0212 444 53 53 numaralı Kültür Ürünleri Danışma Hattından da sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı


Refika Birgül Kimdir?
Refika yemek yapmaya, boyu ocak seviyesindeyken tüm aileye kahve yaparak başladı. Abisi Tolga ona günbegün iştah bulaştırdı. Zengin Akdeniz mutfağını teyze ve dayılarından, lezzetli İç Anadolu mutfağını ise dede, hala ve yengelerinden öğrendi.

En sevdiklerini görmeye gittiği Londra’da damak zevki iyice gelişti. Hep daha farklısını arar oldu, daha farklısı bulamayınca da kendi yapmak istedi. Onun için güzel yemekler yapmak ve paylaşmak, eğitimini aldığı meslekle yakından ilgiliydi belki de. Sevgiyle yapılan yemeğin hem vücudu hem ruhu iyileştirebileceğine inanarak gece uykularından yeni yeni tariflerle uyandı. Mutfakta deneyler yaptı, uçtu, daldı, nefes aldı, matematik sevdasıyla yemeklerin algoritmasını çıkarmaya uğraştı. Tüm bunları ise uzun hastane mesailerinin ardından yapmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Robert Kolej’de çirkin ördek yavrusu olmadığını, Koç Üniversitesi’nde, dünyanın ve insanların anlaşılabilecek yönleri de olduğunu öğrendi. London Business School’da bu kadar kontrolcü ve mükemmeliyetçi olursa yakında kalp krizi geçireceğini fark etti.
Kimi zaman yönetmeyi, kimi zaman ekip kurmayı, kimi zaman yazıp çizmeyi, ama her zaman ve illa ki yeni bir şeyler yaratmayı sevdi.

372 sayfa ve 21,5x27 cm ebadında hazırlanan kitap Boyut Yayıncılıktan çıktı. Anneler günü için annenize yeni İstanbul mutfağının farklı tadını hediye edin. “Refika’nın Mutfağı” ile güzel insanlarla dolu, lezzetli sofralarda, bol muhabbetler…