Yılbaşı Rengarenk kurabiyeler...

Rengarenk kurabiyeler...

09.12.2011 - 17:04 | Son Güncellenme:

Yeni yılda aperatif bir şey hazırlamak istiyorsanız her zaman yaptığınız kolay tariflerle rengarenk kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Rengarenk kurabiyeler...

Rengarenk kurabiyeler...
Kurabiye herkesin beğenerek yediği bir atıştırmalıktır. Değişik renklerde ve şekillerde hazırlanabilen kurabiyeler yılbaşı sofranızı renklendirecektir. Tarçınlı, elmalı, unlu kurabiyeler en çok tercih edilenlerdir.

Marketlerde satılan hazır kurabiye kalıpları tam da sizin tariflerinizde ihtiyaç duyduğunuz gereçlerdir. Adam şeklinde, kar tanesi kalıbında ve hayvan figürleri halinde hazır satılan bu kalıplarla değişik tatlar elde edebilirsiniz. Her zaman yaptığınız kurabiye tarifiyle hareket edin. Pek çok kişinin yiyeceğini var sayarsak çok orjinal tatlar yerine şekillerde değişikliğe gidin. Belki bir kısmını kakaolu, bir kısmını tarçınlı ve vanilyalı hazırlayabilirsiniz. Üzerini ise pasta şekerleriyle renklendirip servis edin.

Çocuklar kurabiyeye bayılacağından şeker ölçüsüne dikkat edin. Bol bol herşeyden tüketileceği bu akşamda kimsenin midesinin ağrımasını istemeyiz. Bu nedenle hafif ölçülerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kolay kurabiye tarifi

MALZEMELER

1 kg un
4 adet yumurta
1/2 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet limonun rendesi
1 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI

Bir kaba yoğurt, karbonat, 3 adet yumurta, şeker, limon rendesi ve yağ koyup iyice karıştırın, üstüne un ilave edip yumuşakça bir hamur haline getirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp,toplar yapın ve yağladığınız bir tepsiye ikişer santimlik aralarla dizin. Bu toplardan değişik şekiller de elde edebilir, dilerseniz bir kısmına kakao tozu ekleyerek farklı bir renk karışım yapabilirsiniz.

Kalan bir yumurtayı fırça ile üzerlerine sürün. Biraz toz şeker ve dövülmüş ceviz serpin. Orta ısıdaki fırında pembeleşinceye dek pişirin.

Yazarlar