Yaşam Rezidanstaki silahın sırrı

Rezidanstaki silahın sırrı

25.06.2009 - 00:58 | Son Güncellenme:

Müteahhit Edremit’i, Polat Tower’daki dairesinde kimin öldürdüğü, olay yerinde bulunan tabanca üzerinde yapılacak incelemenin ardından ortaya çıkacak. Zanlılar ise polisteki çapraz sorguda birbirlerini suçladı

Rezidanstaki silahın sırrı

Fulya’daki Polat Tower’ın 21. katındaki dairesinde öldürülen müteahhit Mehmet Fatih Edremit’in (52) katil zanlısı olarak aranan, ünlü kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu Onur Özbizerdik, dün polise teslim oldu.  Asayiş şubesinde sorgulanan Hasan Heybetli, Onur Özbizerdik ve Bülent Zara çapraz sorguda birbirlerini suçladı.
Özbizerdik, “Cinayet üstüme kalmasın diye teslim oldum. Adalet yerini bulacak” derken, daha önce gözaltına alınan Hasan Heybetli ve Bülent Zara da cinayeti kendilerinin işlemediğini ileri sürdü. Cinayeti kimin işlediğini, olay yerinde bulunan ve cinayet silahı olduğu belirtilen Smith Wesson marka tabanca üzerinde yapılacak inceleme ortaya çıkaracak.
İşadamı Fatih Edremit’in öldürüldüğü dairede olay sırasında bulunanlardan Hasan Heybetli İstanbul’da, Bülent Zara ise Antalya’da önceki gün gözaltına alınmıştı. Onur Özbizerdik ise dün Sarıyer’de polise teslim oldu.
Özbizerdik, emniyete getirilişi sırasında gazetecilerin soruları üzerine, “O benim ağabeyim. Onu nasıl vurabilirim ki? Adalet yerini bulacak” diye bağırdı.
Gözaltındaki Hasan Heybetli’nin, “Aramızda sohbet ederken Onur ile Fatih tartışmaya başladı. Anladığım kadarıyla bir kadın meselesi yüzünden konuşuyorlardı. Tartışmanın şiddeti artınca ben odadan çıkmak istedim. Kapıya doğru yöneldiğimde arkamdan silah sesleri duydum” dediği belirtildi. 

‘Ağabey katili değilim”
Özbizerdik’in ise “O benim ağabeyim. Ona zarar gelsin istemem. Ancak şaibelerin arttığını gördüm. İş benim üstüme kalmasın diye teslim oldum. Ağabey katili değilim” dediği öğrenildi. Özbizerdik’in adamı olduğu öne sürülen Zara’nın da, “O gece oradaydım. Ancak cinayeti ben işlemedim” dediği bildirildi.
Cinayeti kimin işlediği, olay yerinde bulunan ve cinayet silahı olduğu belirtilen Smith Wesson marka tabancayı inceleyen Kriminal Polis Laboratuarı’nın hazırlayacağı rapor sonucunda ortaya çıkacak. 

Sorguda hepsi birbirini suçladı
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde geç saatlerde çapraz sorguya alınan Hasan Heybetli, Onur Özbizerdik ve Bülent Zara’nın birbirlerini suçladıkları öğrenildi.
Özbizerdik’in, müteahhiti Heybetli’nin öldürdüğünü söylerken, Heybetli de Zara’nın vurduğunu iddia etti. Zara ise Özbizerdik’in vurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Tek tek gelip beraber ayrıldılar
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, kamera görüntülerinde olay gecesi zanlılar binaya tek tek giriş yapıyor. Güvenlik görevlisinin Edremit’e haber vermesiyle birlikte yukarı çıkıyorlar. Cinayetten sonra ise Heybetli ve Özbizerdik beraber binadan ayrılıyor, Zara ise daha sonra çıkıyor.

Yazarlar