Estetik Saç dökülmesinin çözümü kendi kanınızda saklı!

Saç dökülmesinin çözümü kendi kanınızda saklı!

13.01.2014 - 16:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’de dermokozmetikte son yıllarda sık başvurulan yöntemlerden biri olan Platelet Rich Plazma-PRP (Trombositten Zenginleştirilmiş Plazma) tedavisi, saç dökülmesinden yakınanların derdine deva oluyor

Saç dökülmesinin çözümü kendi kanınızda saklı

Kişinin kendi kanından hazırlanan plazmanın kullanıldığı yöntemin yan etkisi de bulunmuyor.

Haberin Devamı

Dermatolog Dr. Neslihan Dolar, PRP’nin yüz gençleştirme, leke tedavisi, çatlak tedavisi, saç dökülmesi ve kırışıklıklarda yaygın bir şekilde kullandıklarını belirtti. Saç dökülmesinde PRP tedavisine başlarken dökülmenin nedenlerinin tespit edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Neslihan Dolar, “Saç dökülmesinin pek çok nedeni vardır. Hormonal, genetik bazı durumlarda, enfeksiyon hastalıkları, guatr hastalıkları, vitamin eksikliklerinde, aşırı kilo alma ve vermede, sağlıksız diyetlerde, gebelikte ve emzirme dönemlerinde saç dökülmeleri görülebilir. Bu nedenle saç dökülmesinin nedenlerini öğrenmek için mutlaka bir uzmana danışılmalı. Nedenleri öğrenilip, tedaviye ondan sonra başlanmalı” dedi.

Dökülmenin nedeni belirlendikten sonra bu nedene yönelik tedavi yapıldığını vurgulayan Neslihan Dolar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Saç dökülmelerinde saç mezoterapisi dediğimiz tedavi yöntemini yıllardır uyguluyoruz. Saç mezoterapisinde saçın ihtiyacı olan vitaminleri, mineralleri, aminoasitleri özel bir ilaç şeklinde hazırlayıp, saç köklerine direk enjekte ediyoruz. Bu yöntem 15 günde bir uygulanıyor. Bu yöntemle saçlar tekrar besleniyor, canlanıyor ve daha parlak hale geliyor. Bu özellikle mevsimsel saç dökülmelerinde de kullandığımız bir yöntem. Saç mezoterapisini, PRP tedavisi ile kombine bir şekilde hastalarımıza uygulayabiliyoruz.”

Yan etkisi yok

Uz. Dr. Neslihan Dolar, tedavi yönteminin yılda bir kez uygulandığını belirterek, yönteme ilişkin şu bilgileri verdi: Senede bir defa uygulanan PRP tedavisinde, hastadan bir çay bardağı kadar kan alıyor ve bu kanı özel bir işlemden geçiriyoruz. Bu kandan ayırdığımız özel tamir hücrelerini problemli alanlara uyguluyoruz. Hastamızın sorunu saç dökülmesi ise saçları dökülen bölgelere enjekte ediyoruz. Bu yöntem, kıl folikülleri canlı ise yeni saç çıkışını sağlıyor, saç dökülmesini azaltıp saç kıllarının kalınlaşması ve güçlenmesine yardım ediyor. Çok yüz güldürücü bir tedavi. Bu tedavi 10 ile 50 yaş arasında herkese uygulanabiliyor. Hiçbir yan etkisi yok. Çünkü hastanın kendi kanıyla kendisini tedavi etmiş oluyoruz.”

Yazarlar