Yaşam Safranbolu’da tarihi konak kül oldu

Safranbolu’da tarihi konak kül oldu

04.05.2010 - 00:49 | Son Güncellenme:

Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde otel olarak hizmet veren 471 yıllık tarihi Hatice Hanım Konağı, belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında tamamen yandı.

Safranbolu’da tarihi konak kül oldu

Olay, gece saat 01.30 sıralarında, Safranbolu Eski Çarşı mevkiinde meydana geldi. 3 katlı Hatice Hanım Konağı’nın çatısında belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede binayı sardı. Otelde şans eseri müşteri bulunmazken, konağı işleten Hatice Sarı, eşi Mustafa Sarı ve torunları 20 yaşındaki Egemen Yüksel dışarı çıkarak canlarını kurtardı.

Soruşturma başlatıldı
Takviye gelen itfaiye ekiplerinin de çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, ahşap konak kullanılmaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Hatice Sarı akşam yatmadan önce her yeri kontrol ederek odasına çıktığını belirterek, “Eşim televizyonda anayasa görüşmelerini izliyordu. Yaklaşık 1 saat sonra iki genç geldi ve konağın çatısının yandığını söyledi” dedi. Mustafa Sarı ise, “Yanan konak değil tarih. Ancak biz yenisini yapacağız. Bu yangın bize değil, tarihe ve tüm Türkiye’ye zarar verdi” diye konuştu.

Yazarlar