Geri Dön

Safranlı muhallebi tarifi

Safranlı muhallebi safranlı pilavdan sonra en çok rağbet gören yiyecekler arasında yer alıyor. Safranla mutfağınızda harikalar yaratabilir, damak tadınıza yeni bir lezzet kazandırabilirsiniz. Peki, henüz safranlı muhallebi tarifini bilmiyor musunuz? O halde birazdan açıklayacağımız safranlı muhallebi tarifine göz atabilirsiniz. İşte enfes lezzetle safranlı muhallebi tarifi:

Safranlı muhallebi tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 4 su bardağı süt tozu
• 2 su bardağı krema
• 3/4 fincan şeker
• 2 çay kaşığı vanilya
• 1 çorba kaşığı ılık suyla ıslatılmış safran
• 1/4 su bardağı doğranmış Antep fıstığı
• 2 yumurta akı

Safranlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

1- Orta ateşte yumurtanın akını iyice köpürene kadar mikser yardımıyla çırpın.

2- Üzerine vanilya, safran ve Antep fıstığını ekleyin. Daha sonra şeker ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.

3- Süt tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kaynayınca karıştırmayı bırakın ve pudinginizi kaplara boşaltın, soğuyunca servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber