Erkek Sağlığı Sağlıklı saçlar için dengeli beslenin

Sağlıklı saçlar için dengeli beslenin

05.01.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özellikle erkeklerde 25 yaşından sonra başlayan saç dökülmesini dengeli beslenerek, gerekli vitamin ve minarelleri alarak azaltmanız mümkün.

Sağlıklı saçlar için dengeli beslenin

Edirne, (DHA)

Trakya Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Görgülü sağlıklı saçlar için dengeli beslenmenin şart olduğunu söyledi.

Erkeklerde 25 yaşından sonra saç dökülmesinin başladığını ve 50’li yaşlardan itibaren bu oranın arttığını belirten Prof. Dr. Adnan Görgülü “Vitamin, demir, çinko, selenyum ve bakır eksikliği saç dökülmesinin en önemli nedenleri arasında. Sağlıklı saçlar için dengeli beslenmek çok önemli” dedi.

Beslenmenin saç sağlığında önemli bir rol oynadığını belirten Prof. Dr. Adnan Görgülü, sağlıklı saçlar için sindirimi zor olan yiyeceklerden kaçınılması, yemekten sonra sindirimi kolaylaştıracak  papatya, nane çayı, ıhlamur gibi içecekler içilmesi, kafein ile alkolden uzak durulması gerektiğini söyledi.
Saç dökülmesinin kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görüldüğünü belirten Prof. Dr. Görgülü şöyle devam etti:
“Günde ortalama 100- 150 tel saç dökülmesi çok normaldir. Sonbaharda dökülen saçlar ise mevsimsel döküntüdür ve yerine yenileri çıkacaktır. Saç sağlığı için dengeli beslenmeye dikkat etmek gerekir. Sağlıklı saçlar için A, B4, B5 ve B6, E vitamini, F vitamini, demir, çinko, selenyum ve bakır içeren besinlerin tüketilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu vitaminler saçı besler, güçlendirir ve dökülmesini önler” dedi.

Yazarlar