Egzersizler Sağlıklı yaşamın 5 kuralı

Sağlıklı yaşamın 5 kuralı

09.12.2015 - 16:36 | Son Güncellenme:

Sağlıklı yaşam üzerine bize önemli 5 altın kural ı söyleyen Başarı Hastanesi beslenme ve diyetetik uzmanı Dr.Nuray Boral ; hep bildiğimiz ama hiç uygulamadığımız bu kurallar ile ilgili bizlere kısa bilgiler verdi.

Sağlıklı yaşamın 5 kuralı

Stresin , kalabalığın ve koşturmacanın içinde unuttuğumuz , bu 5 ALTIN kural a uymak aslında çok da zor değil.

Haberin Devamı

Metro , metrobüslere giderken , işyerlerimizde ve evlerimizde , merdiven yerine asansör veya yürüyen merdiveni seçiyoruz

Belki telefonumuza gelen bildirimlere bakacak bir kaç saniyemiz olsun diye belki de tamamen üşenmekten. Ama o üşendiğimiz bir kaç saatin bizden neler götürdüğünün farkında değiliz.

Bazen evde yemek yapmaya vaktimiz olmadığı için hazır söylenen yemekler kolayımıza gelmekte. Oysa sadece sağlıklı besinlerden yapılan bir sandviç , tüketeceğimiz pizza ve hamburger gibi fastfood yiyeceklerinden sağlığımıza daha dost.

Tabi bu sandviç leri yaparken özellikle bol lifli ve esmer ekmek seçmeye özen göstermemiz gerekir. Yoksa sağlıklı bir sandviç bize sadece geçici tokluk yapacak bir ara öğünden öteye gitmez.

Haberin Devamı

Hayat koşturmacamız içerisinde su tüketmeyi de unutmamamız lazım. Günde 1,5 - 2 litre su tüketimi böbreklerimizin çalışmasını sağlayarak ve vücuttaki su oranımızın dengede kalarak bizi daha zinde tutacaktır.Ayrıca cildimizin de daha parlak ve canlı görünmesi için basit bir ayrıntıdır.

Bunların dışında sağlıklı yaşamın en büyük altın kuralı GÜLÜMSEMEK. Her ne olursa olsun , yaşama karşı kocaman bir tebessümü yüzünüzden eksik etmeyin.

Yazarlar