Kültür Sanat 'Sait Faik bize hâlâ esin veriyor’

'Sait Faik bize hâlâ esin veriyor’

11.05.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nı “Gün Ortasında Huzur” isimli kitabıyla Behçet Çelik kazandı.

Sait Faik bize hâlâ esin veriyor’

YASEMİN BAY

 Çelik’e ödülü önceki gün Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen bir törenle verildi.
Doğan Hızlan başkanlığında, Hilmi Yavuz, Füsun Akatlı, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy ve Beşir Özmen’den oluşan jüri, ödülün Behçet Çelik’e verilmesini oybirliğiyle kararlaştırdı.
Yapı Kredi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş, bugüne kadar ödül kazanan yazarların birer eserinin yer aldığı bir antoloji yayımladıklarını belirterek, “Antolojide, 1955’ten beri bu ödülü kazanan yazarlarımızın birer hikayesi yer alıyor. Antolojiden elde edilecek gelir, Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak” dedi. 

'Benim için büyük bir onur’
Çelik’e ödülü Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Zekeriya Yıldırım tarafından verildi. Çelik, Sait Faik’in en sevdiği yazarlardan biri olduğunu belirtti: “Bu ödül benim için büyük bir onur. Sait Faik’in eserlerinde insanları hep daha özgün, daha yaratıcı olmaya çağıran bir ruh olduğunu hissetmişimdir. Sait Faik hâlâ eserleriyle bizlere esin vermeye devam ediyor.”
Ödül töreni sonrasında görüştüğümüz  Çelik, “Gün Ortasında Arzu” adlı öykü kitabının 2007’de Kanat Kitap tarafından yayımlandığını söyledi:
“18 hikayenin yer aldığı 'Gün Ortasında Arzu’, 3 bölümden oluşuyor. Birinci bölümde bir anlamda şehre dönüş hikâyeleri var. Aynı kahramanın farklı birkaç hikâyesini anlatıyorum. İkinci bölümde insanlar arasındaki dil ve iletişim sorunlarına odaklanıyor öyküler. Son bölümde de yine insanlar arasındaki gündelik ilişkiler üzerine hikâyeler yer alıyor.”