Tatil Salon, hafta sonu kadın müzisyenleri ağırlıyor

Salon, hafta sonu kadın müzisyenleri ağırlıyor

17.04.2013 - 11:25 | Son Güncellenme:

Fransız folk-rock grubu Theodore, Paul & Gabriel ve Amerikalı folk, dream-pop şarkıcısı ve besteci Marissa Nadler bu hafta sonu Salon'da...

Salon, hafta sonu kadın müzisyenleri ağırlıyor

Salon sahnesinde hafta sonu kadın müzisyenler boy gösterecek. Parisli üç müzisyen kadının bir araya gelmesiyle kurulan Fransız folk-rock grubu Theodore, Paul & Gabriel, müzik dünyasındaki erkek egemen düzene başkaldıran, klişelerden uzak, zarif ve güçlü folk müzik yorumlarıyla 19 Nisan Cuma akşamı saat 22.30'da Salon sahnesinde olacak.

Haberin Devamı

20 Nisan Cumartesi akşamı ise Amerikalı folk, dream-pop şarkıcısı ve besteci Marissa Nadler, mezzo-soprano vokali ve melankoli yüklü akustik şarkılarıyla saat 22.30'da Salon takipçileriyle buluşacak.

THEODORE, PAUL & GABRIEL

19 Nisan Cuma, saat 22.30

Parisli üç müzisyen kadının bir araya gelmesiyle kurulan Fransız folk-rock grubu Theodore, Paul & Gabriel, müzik dünyasındaki erkek egemen düzene başkaldıran, klişelerden uzak, zarif ve güçlü folk müzik yorumlarıyla 19 Nisan Cuma akşamı saat 22.30'da Salon sahnesinde olacak.

The Beatles, Patti Smith, Eric Clapton ve Janis Joplin gibi ikonlardan etkilenen Theodore, Paul & Gabriel, Please Her, Please Him adlı ilk albümlerini geçtiğimiz yıl yayımladı ve albümün çıkış parçası olan “Silent Veil” ile büyük beğeni topladı. Melankoli ile işlenmiş müzikleriyle, kadınlara bırakılamayacağı düşünülen tüm konulara şarkılarıyla gönderme yapan grup üyeleri, maskülen görünümleriyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Biraraya gelme hikayesi de bir rock grubuna yakışır türden olan Theodore Paul &Gabriel, Pauline ve Celemence’in şans eseri aynı barda bulunup radyoda çalan BB King parçası üzerine başladıkları sohbetlerinin ardından, gruba Theodore’un eklenmesiyle birlikte, grup üyelerinin de hayallerinin ötesine geçen bir oluşuma dönüştü. Grup üyelerinden Pauline Thomson Gibson, Paris’in önde şirketlerinden birinde finansal analistlik ve bas gitardaki Théodore Delilez senaristlik yaparken, akılda kalıcı vokal tarzıyla Clémence Gabriel’in, müzik dışında oyunculuk kariyeri bulunuyor.

MARISSA NADLER

20 Nisan Cumartesi, saat 22.30

Amerikalı folk, dream-pop şarkıcısı ve besteci Marissa Nadler, mezzo-soprano vokali ve melankoli yüklü akustik şarkılarıyla 20 Nisan Cumartesi akşamı saat 22.30'da Salon takipçileriyle buluşacak.

Birçok single, demo ve EP kaydına imza atan Marissa Nadler, ilk albümü Ballads of Living and Dying’i 2004 yılında, dikkatleri üzerine topladığı The Saga of Mayflower May albümünü ise 2005 yılında yayınladı. 2008 PLUG Ödülleri’ne aday olduğu 2007 çıkışlı Songs III: Birds on Water albümü, Nadler’e 2008 Boston Müzik Ödülleri’nde “Yılın Şarkıcısı” ödülünü getirdi. 2009’daki Little Hells albümünün ardından, kendi adını taşıyan albümünü 2011’de yine kendi adıyla kurduğu plak şirketinden yayımladı. Marissa Nadler, son stüdyo çalışması The Sister’ı 2012 yılında dinleyicilerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Aynı zamanda söz yazarı olan ve müziğinde farklı akord çeşitleri kullanan Marissa Nadler, ilham aldığı isimler arasında John Fahey, Robbie Basho, Patti Smith, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Kate Bush ve Leonard Cohen gibi isimleri sayıyor. Mojo, Rolling Stone, Uncut, Pitchfork, NPR, Interview Magazine gibi birçok önemli yayının adından övgüyle bahsettiği, Rhode Island Tasarım Okulu mezunu çok yönlü sanatçı Marissa Nadler, müzisyenliğin yanı sıra ressamlık ve oymacılık gibi Güzel Sanatlar dallarıyla uğraşıyor.

Yazarlar