Kültür Sanat Salon'dan en yeni sürprizler!

Salon'dan en yeni sürprizler!

06.12.2011 - 11:37 | Son Güncellenme:

Salon, yeni sezonunda sadece zengin programıyla değil, etkinlik broşürlerindeki yaratıcı poster çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Salondan en yeni sürprizler

Her ay, farklı bir tasarımcının hazırladığı konser afişiyle seyircilerle buluşan Salon’un Eylül-Ekim ayı broşüründe Kenan Ünsal’ın tasarladığı Lamb posteri, Kasım ayı broşüründe ise Alican Tezer'in imzasını taşıyan John Grant illüstrasyonu yer almıştı.

Haberin Devamı

Salon’un Aralık ayı broşürünün sürprizi, güncel sanatın merakla takip edilen isimlerinden Cevdet Erek’in Nekropsi konseri için özel olarak hazırladığı illüstrasyon oldu. Aynı zamanda Nekropsi’nin davulcusu olan Cevdet Erek, grubun uzun bir aradan sonra vereceği ilk konseri için özel bir afiş çalışması gerçekleştirdi.

İstanbul alternatif rock müzik sahnesinin kült grubu Nekropsi, 24 Aralık Cumartesi gecesi saat 22.30’da Salon’un konuğu olacak. Mi Kubbesi adlı ilk albümlerini 1995 yılında yayımlayan topluluk, aynı yıl Roxy Müzik Günleri’nde “en iyi avant-garde grup” seçildi. İkinci albümleri 10 Yılda Bir Çıkar, Sayı 2, 2005 yılında yayımlandı. Son albümleri Nekropsi 98’i geçtiğimiz yıl piyasaya çıkaran grup, yurt içi ve yurt dışındaki sahne performanslarıyla kendilerine büyük bir hayran kitlesi edindi.

Haberin Devamı

Konser afişini de hazırlayan Cevdet Erek (davul, vokal), Kerem Tüzün (bas, vokal), Cem Ömeroğlu (gitar, vokal) ve Gökhan Goralı’dan (gitar) oluşan Nekropsi’nin, uzun bir aradan sonra ilk kez Salon’da vereceği konser kuşkusuz Aralık ayının kaçırılmaması gereken gecelerinden. Konser öncesinde seyircileri geceye hazırlayacak DJ Hakan Tamar konser sonrasında da hareketli müzikleriyle eğlendirmeye devam edecek. Konser biletleri, 30 TL ve 20 TL (öğrenci).


ARALIK AYININ DİĞER “YERLİLERİ”


Salon Aralık ayında, Nekropsi’ye ek olarak Türkiye’den iki önemli isme daha ev sahipliği yapıyor:

Demir Demirkan, yeni albümünü ilk kez 9 Aralık Cuma akşamı Salon’da çalıyor!

Türk rock müziğinin en başarılı temsilcilerinden Demir Demirkan, 9 Aralık Cuma gecesi saat 22.30’da, yepyeni albümü “Demir Demirkan 2000-2012”yi ilk kez Salon seyircisi için seslendirecek.

Ünlü heavy/rock grubu Pentagram'a 1990 yılında Trail Blazer albümünde gitarist ve şarkı yazarı olarak katılan Demir Demirkan, 1992'de müzik eğitimi almak için taşındığı Los Angeles'da, dört yıl boyunca Scott Henderson, Frank Gambale, Paul Hanson gibi isimlerle çalışma olanağı buldu. 1996'da İstanbul'a taşınan müzisyen, Şebnem Ferah, Sertab Erener gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sanatçıların albümlerinde prodüktörlük, gitaristlik ve şarkı yazarlığı yaptı. 1997'de tekrar Pentagram'a katılıp Anatolia albümünü kaydetti. 2000 yılında ise ilk solo albümü, Demir Demirkan'ı yayımladı. Demir Demirkan’ın eski ve yeni bestelerini bir araya getirdiği yeni albümünün ilk konserinin biletleri 40 TL ve 25 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Haberin Devamı

Kabare ve Şanson Geleneğinin Temsilcisi Şirin Soysal, 16 Aralık’ta Salon’da

Kabare ve şanson geleneğinin Türkiye’deki temsilcisi Şirin Soysal ise 16 Aralık Cuma akşamı saat 21.30’da Salon sahnesine konuk oluyor.

İlk albümü Bir Şeyler Var ile kabare ve şanson geleneğini klasik dokunuşlar ve avant-garde açılımlarla çağdaş Türk dinleyicisine sunan Şirin Soysal’ın müziği, Marlene Dietrich damarını David Lynch filmlerinin kara mizahıyla buluşturan bir modern kabare frekansını yakalıyor. Dublin Trinity College’ın tiyatro bölümünden mezun olan Soysal, birçok oyun ve müzikalde sahne aldı. Mustafa Yurdakul ve Sibel Köse ile şan çalışan Şirin Soysal’ın puslu, dalgacı ve dramatik sesini Salon’da canlı dinlemek isteyenler, konser biletlerini 30 TL (masa), 25 TL (ayakta) ve 20 TL (öğrenci) üzerinden temin edebilirler.

Haberin Devamı

Salon biletleri, Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden satılıyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir. Lale Kart sahipleri bilet alımlarında %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilirler. Salon gişesi Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Salon: Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane