Editörün Seçtikleri Samsung 2View teknolojisi fotoğraf makineleri!

Samsung 2View teknolojisi fotoğraf makineleri!

14.03.2011 - 11:11 | Son Güncellenme:

Yeni ST700, PL170 ve PL120 modelleri, fotoğraf makinesi kullanıcılarına çektikleri mükemmel karelerin bir parçası olmaları için en son çift ekran yeniliklerini sunuyor

Samsung 2View teknolojisi fotoğraf makineleri

Samsung Electronics , bugün yaptığı açıklamada şirketin çift ekran teknolojisini bir üst seviyeye taşıyacak ve bu alandaki kategori sahipliği konumluğunu güçlendirecek olan üç yeni modeli pazara sunduğunu açıkladı. Türkiye’de Mart ayı ortası itibari ile satışa sunulacak olan yeni ST700, PL170 ve PL120, yüksek görüntü kalitesi, eğlence özellikleri ve komple kullanılabilirlik özelliğini benzersiz bir şekilde bir arada sunuyor.

Haberin Devamı

Tüm bu özellikler Samsung’un yenilikçi çift ekran teknolojisi ile kullanıcıların kendi portrelerini kolayca çekebileceği üst sınıf, kompakt fotoğraf makinesinde birleşiyor.

ST700, Samsung’un çift LCD ekran teknolojisinde gelinen en son noktayı temsil ediyor. Yeni fotoğraf makinesinin ön yüzünde bugüne dek bu tarzda bir fotoğraf makinesinde yer alan en büyük LCD ekran (1.8’’) yer alıyor. Bu ekran 2View teknolojili fotoğraf makineleri arasında ST700’ün ayırıcı özelliği olarak öne çıkıyor ve kullanıcının kendi portresini çekmesi için daha fazla fırsat sunuyor. Yenilikler bununla bitmiyor; ön yüzdeki etkileyici boyut ve özellikteki ekranı, fotoğraf makinesinin arka yüzünde yer alan Smart Access (Akıllı Erişim) Kullanıcı Arayüzüne sahip 3.0’’ boyutundaki yeni dokunmatik ekran tamamlıyor.

Haberin Devamı

Bu ekran kusursuz kullanım özellikleri ile berrak ve net görüntüleme özelliği sunuyor. ST700, 16.1 Megapiksel görüntü sensörü ve yenilikçi fotoğraf çekimini mümkün kılan 26mm 5X optik zum lensi ile kalite konusunda da iddialı olduğunu gösteriyor. Bu özellikleri ile yeni model bugüne kadar pazara sunulmuş olan en gelişmiş 2View teknolojili fotoğraf makinesi olarak öne çıkıyor ve kullanıcıların mükemmel anları ölümsüzleştirirken, o anların bir parçası olmalarına olanak sağlıyor.

PL170 ve PL120, tüm fotoğraf makinesi kullanıcılarına çift ekran teknolojisinin katma değerlerini sunuyor ve her kullanıcının objektifin arkasından çıkıp, önüne geçerek fotoğraflarında kendilerini de mükemmel şekilde çekebilmelerini mümkün kılıyor. Ön yüzdeki 1.5’’ boyutundaki parlak ekranın yanısıra, her iki model de ST700’de yer alan Kendi Porteniz özelliğini içeriyor. Bu özellik, kullanıcının isteği doğrultusunda yalnızca ön ekranı devreye sokmayı sağlıyor ve kullanıcıya ekstra mahremiyet sunuyor.

Samsung, 2View teknolojisini ilk kez 2009 senesinin sonlarına doğru pazara sundu. O tarihten bu yana, pazara sunulan yeni modeller Samsung’un bu alandaki gücünü pekiştirirken, aynı zamanda da şirketin kompak fotoğraf makinesi pazarının tümündeki Pazar payını hızla artırdı.

Haberin Devamı


Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Direktörü Lemi Paksoy yeni modellerle ilgili yaptığı açıklamada, “2View teknolojimizin müşterilerimizin böylesine beğenisini kazanmasından dolayı çok gururluyuz ve bu benzersiz teknolojiyle yenilikler sunmaya devam etmeye kararlıyız. Geçtiğimiz sene, çift ekran teknolojisini içeren ST600 ve ST100 modellerini pazara sunmuştuk. 2011 senesinde de bugüne kadar tasarladığımız ve ürettiğimiz en üstün çift ekranlı fotoğraf makinesi olan benzersiz ST700 modeli ile yeniliklerimizin en iyisini göstereceğiz. Müşterilerimizin yaşamlarına zenginlik katacak ve geliştirecek olan bu ürünlerin, geçtiğimiz iki sene boyunca kendilerinden önce gelen modeller gibi pazar payımızı artırmamıza yardımcı olacağını umuyoruz. Bu alandaki kategori sahipliği konumumuzu da yenilikler sunmaya devam ederek koruyacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Mükemmel Porteler


Çift ekranlı fotoğraf makineleri kullanıcıların kendi portrelerini çekebilmelerine olanak verebilmek amacıyla tasarlandı. Yeni modeller, bu düşünceyi bir sonraki safhaya taşıyarak, kullanıcının en mükemmel kalitede, mükemmel karede yer almasını mümkün kılıyor. Yenilikçi ‘Kendi Portreniz’ özelliğine ek olarak, ST700 modelinde yeni ‘Çocuk Modu da yer alıyor. Bu mod, çocukların da dahil olacağı aile fotoğraflarını çekerken, onları oyalamak ve mutlu etmek için kendi çizgi filmlerinizi yaratmanıza olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Her üç modelde de daha geniş açılı bakış açısı sağlamak için 26 mm lens kullanıldı. Bu lens, özellikle portre çekimleri için ideal. ST700 ve PL170’de keskin ve net görüntüler sunabilmek için 16.1MP sensör bulunuyor; PL120’de de 14.2MP sensör yer alıyor.

Kolay Kullanım


Samsung, ST700 modeli için Akıllı Cep Telefonları pazarındaki gücünü kullandı ve yeni Akıllı Erişim (SmartAccess) kullanıcı arayüzünü geliştirdi. Dokunmatik özellikli arayüz, birçok akıllı cep telefonundaki gibi hızlı ve sezgisel bir şekilde çalışıyor. Bu da tüm kullanıcılar için çalışması kolay bir model olduğu anlamına geliyor. ST700’ün ileri düzeydeki fonksiyonları ise daha geniş, 3.0’’ boyutundaki dokunmatik LCD ekranındaki tuşlara yalnızca birkaç dokunuşla kolayca çalışıyor. Akıllı Erişim Kullanıcı Arayüzü, kullanıcıların “app-style” ikonları sürüklemelerine, tıklamalarına ve kontrol etmelerine olanak sağlıyor. Kullanıcılar fotoğraflar arasında kolayca gezebiliyor ve fotoğraf makinesinin bir dizi özelliğini kolayca yönetebiliyor.

Haberin Devamı

Tüm Aile İçin Neşe ve Eğlence Kaynağı


Üç yeni model ayrıca, çift ekranlı fotoğraf deneyiminin önemli bir kısmını oluşturan eğlenceyi de pekiştiriyor; sanatsal, profesyonel fotoğrafları en acemi fotoğrafçıların dahi çekebilmesini sağlıyor. Her üç model de HD video kayıt özelliği barındırıyor; böylece kullanıcılar yalnızca fotoğraf değil, mükemmel videolar da çekebiliyor. Nispeten daha yaygın olan “balık göz”, minyatür” ve “çizim” gibi özelliklerin yanında, “Yumuşak Odak”, “”Half-tone dot” ve “sinema” gibi Smart 2.0 filtreleri, tek bir tuşa basıldığında eğlenceli ve profesyonel sonuçlar sunuyor. Ayrıca kullanıcılar, formatlı kartpostal ve poster yaratıp, arkadaşları ve aileleri ile paylaşmak için yeni Sihirli Kare özelliğini de kullanabiliyor. Bu özelliği kullanmak için, kullanıcı, fotoğraf makinesinde yer alan şablonu önceden seçiyor ve fotoğrafı çekiyor. Fotoğraf otomatik olarak seçilmiş şablon içinde görünüyor. Ayrıca, ST700 ve PL170 modellerinde kullanıcıların fotoğraf makinelerini TV’lerine bağlamaları için HDMI çıkışı da yer alıyor.

Şimdiye Kadar Hiç Olmadığı Kadar Akıllı


Her üç modelde de hem fotoğraf hem de video’da çalışan Samsung’un Akıllı Otomatik Çekim özelliği yer alıyor. Sistem kullanıcının çektiği karenin parlaklık, renk ve hareket gibi kilit bileşenlerini analiz ediyor ve mükemmel kareyi elde etmek için otomatik olarak fotoğraf makinesinin ayarlarını düzenliyor. Akıllı Otomatik Çekim, fotoğraf için 16, video için de 4 mod içeriyor. Şayet kullanıcı uzmanlığını göstermek ve kontrolü tamamen eline almak istiyorsa, sistemi pas geçip, manuel kontrol moduna geçebiliyor.

Yazarlar