Stil Sanat Eserlerinin Andıran Kıyafetler Podyumda

Sanat Eserlerinin Andıran Kıyafetler Podyumda

25.04.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

Moda dünyasının her sezon değişen yüzlerini kim takip etmiyor? Trendler hakkında daha bilgilenemezken bir anda bir sonraki sezonun tüm şifrelerini çözmüş olmaktan dolayı yaşadığımız heyecanlar, her sezom giderek artıyor.

Sanat Eserlerinin Andıran Kıyafetler Podyumda

2012 Kış sezonunun tüm detaylarını yansıtan reklamları, kampanya görellerini yaz mevsiminden görerek aşina olmuştuk, tüm desenler, modeller, yeni trendler bizi etkisi altına alırken, tereddütlerimiz ve seçimlerimiz bir adım öne geçtiler. Durup düşünmek zamanı dedik ve bu sezon aslında neler kullanmalıyız, neler almalıyız dedik. Seçimlerimiz ya da düşündüklerimiz arasında bizim en çok dikkatimizi çeken "retro desenlerle" "kontrast dokuların" bir arada kullanıldığı "sanat eserlerini" andıran koleksiyonları izlemek oldu.

Haberin Devamı

Her sezon alıştığımız renklilik dolu günler yazdan kalma halleriyle ancak, bu defa daha da pastel hatlarla bir tablonun üzerine çizilmiş desenler olarak karşımıza çıkıyor. Etek, gömlek, ceket, pantolon, ayakkabı ve tüm aksesuarlarımızda görebileceğimiz "sanat"ın etkisi kış sezonunda moda camiasını kasıp kavuracak gibi gözüküyor. Renkli detayların hayatımızda her sezon var olmasını isterken, şimdi acaba "bu renkler hangi desenlerle buluşup bize yakışır" diye, düşünmeye başladık. Geometrik desenlerin etek ve pantolonlarda sıkça görüldüğüne tanıklık ederken, ceket-pantolon ya da ceket-etek takımların aynı desende bir monochrome oluşturduğu da gözlerden kaçmıyor. Çiçekler, çizgiler, asimetrik kesimlerle daha hareketli ve renkli bir dünyanın kapısını aralıyor. Ancak, giyinirken dikkatli olmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Birbirine karışacak renkler ya da desenler hoş bir tarzın ortaya çıkmasının ötesinde sizi zevksizlik abidesi olarak gösterebilir. Tepeden tırnağa bu desen akımına uyacaksanız mutlaka üzerinize oturan düz kesimleri tercih etmenizde fayda var. Desenli takımlarınızı düz renk gömlekler, çoraplar, ve ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Oxfordlar, makosenler ve yüksek ökçeli bootiler takımlarınızın tamamlayıcısı olabilir ve tarzınızı her daim kurtarıcı görevi görebilirler.

Haberin Devamı

Retro dönemin, rönesansın tüm etkisinden yararlanarak, Picasso, Salvador Dali tablolarından esinlenerek hazırlanan dünyanın en gösterişli podyum geçişleri, sinemadan, sanattan ve doğadan faydalanıyor. Louis Vuitton'dan, Prada'ya, Kenzo'dan Guess'e kadar moda camiasının en kıymet gören markaları, podyumlarını bir sanat galerisine dönüştürmekten çekinmiyorlar. Tüm bu renk skalasının arasında, tarzınıza uygun desenleri ve renkleri seçmekte size kalıyor. Rengarenk geçen bir yaz mevsiminin ardından, kış sezonunda da renklerin ve desenlerin büyülü dünyasında seçimlerinizi yapabilmeniz için size birkaç örnekle yardımcı olmayı istiyoruz. Desenleri ve renkleri kullanmaktan vazgeçmeyin!


Yazarlar