Yaşam SANAT KIZLAR İÇİN

SANAT KIZLAR İÇİN

01.07.2009 - 01:41 | Son Güncellenme:

Sinema, müzik, edebiyat, tiyatro alanından 11 sanatçı Milliyet Sanat dergisinin projesi için bir araya gelerek, Baba Beni Okula Gönder Kampanyası yararına resim yaptı

SANAT KIZLAR İÇİN

Derginin temmuz sayısının kapağına taşınan proje kapsamında çoğu daha önce resim yapmamış sanatçılar, ressam Prof. Hüsamettin Koçan’ın eğitmenliğinde bir günlük resim atölyesine katıldı. Sanatçıların resimleri ekim ayında bir müzayedede satışa sunulacak ve geliri Milliyet gazetesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yürüttüğü BBOG Kampanyası’na aktarılacak

Haberin Devamı

SANAT KIZLAR İÇİN

Türkân Şoray: Büyük bir resim tutkunu olduğunu ifade eden Türkân Şoray, atölyede Baba Beni Okula Gönder Kampanyası’na ithafen, güzel gözlü bir kız çocuğu resmi yaptı. Koçan’ın ifadesiyle ‘diğer sanatçılara oranla biraz daha profesyonel tavırlı’ olan Şoray, son derece titiz, özenli bir çalışmaya imza attı.

SANAT KIZLAR İÇİN

Yavuz Bingöl: Atölyenin en büyük tuvallerinden birinin karşısına geçen Yavuz Bingöl “Demiş ya büyük şair ‘Abidin mutluluğun resmini yapabilir misin?’ diye. İşte ben mutlu yüzler çizmeye çalıştım. Karamsarlığı da ele aldım koyu renklerle ve mutluluğun az bulunan bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım” dedi.

SANAT KIZLAR İÇİN

Rengim Gökmen
Rengim Gökmen, resmini ilk bitiren sanatçıydı. Soyut bir resim çalışan Rengim Gökmen de daha önce hiç resim yapmamış isimlerden biriydi.

Haberin Devamı

SANAT KIZLAR İÇİN

Cemal Hünal
Atölyeye hazırlıklı geldi sanatçı. Yanında getirdiği köpek kafatasını iple sağlamlaştırıp tuvaline monte ettiği resminin adını “Cehalet” koydu.

SANAT KIZLAR İÇİN

Pınar Kür: İlkokulda bile resim ödevlerini kız kardeşine yaptıran Pınar Kür resme uzak sanatçılardan biriydi. Fakat eline boyaları aldığında ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Kür, “Kız çocuklarının okula gitmesi için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

SANAT KIZLAR İÇİN

Beren Saat
Atölyenin en sessizlerinden Beren Saat, adeta tuvaliyle iç içe geçti. Büyük bir konsantrasyon örneği sergileyen sanatçı, pembe saçlı bir kız çocuğu boyadı tuvaline. Kız çocuğunun gözüne de onun bir hayalini yerleştirdi.

SANAT KIZLAR İÇİN

Şebnem Bozoklu
Kocaman bir tuvali rengarenk donatan isimlerden bir diğeri de Şebnem Bozoklu’ydu. Sanatçı cinsiyetle ilgili bir resim yaptı: “Birinin diğerine üstün tutulmasıyla, erkeklerin okula giderken kızların gönderilmemesi ile ilgili bir resim.”

SANAT KIZLAR İÇİN

Beyhan Murphy: Boyayla pek bir haşır neşir olan Beyhan Murphy, “Barbaros” adlı yeni eserinden esinlenerek üretti resmini. O da çok başarılı bir eser ortaya koydu ve projenin devam etmesi gerektiğini vurguladı: “İlk kez resim yapıyorum; çok heyecan vericiydi. Belki resim yapmaya devam ederim.”

SANAT KIZLAR İÇİN

Başak Köklükaya
İlk iki tuvalinde aradığı resmi bulamayan sanatçı, üçüncüsünde istediğini elde etti. Köklükaya masmavi bir gökyüzüne boyadı tuvalini ve rengarenk balonlar çizdi.

Haberin Devamı

SANAT KIZLAR İÇİN

Altan Erkekli
İlk kez tuvalin başına geçen Altan Erkekli’nin çok heyecanlı olduğu görülüyordu her halinden. Erkekli “Ama demek ki insan ben yapamam dememeli” diye konuştu.

SANAT KIZLAR İÇİN

SANAT KIZLAR İÇİN

Feridun ve Tuya Düzağaç
Atölyeye kızı Tuya Naz Düzağaç ile katılan Feridun Düzağaç da BBOG etrafında şekillendirdi temasını. Sanatçıokula giden bir kız çocuğu çizdi tuvaline. Düzağaç’ın kızı Tuya Naz da kendi yaşıtı bir kız çocuğunu resmetti.

Yazarlar