Geri Dön

Sarımsaklı esmer şekerli tavuk tarifi

Bu tarif tavuk sevenlerin tutkunu olacağı kadar lezzetli!

Sarımsaklı esmer şekerli tavuk tarifi
  • Ocakta
  • 3 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 çay kaşığı esmer şeker
350 gr derisiz tavuk göğsü
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber

Sarımsaklı Esmer Şekerli Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavada tereyağını eritin.

Sarımsak kahverengi olana kadar tereyağında çevirin.

Tavuk göğüslerini tavaya koyun ve tamamen pişirin. Dilerseniz biberi ekleyebilirsiniz.

Tavuk piştikten sonra esmer şekeri ekleyin ve eriyene kadar kızartın. Takribi 5 dakika sürecektir.

Tavuğunuz servise hazır.

Yanında sebze veya pilav ile servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber