Yaşam ‘Şehrin ruhu daima çekici’

‘Şehrin ruhu daima çekici’

22.08.2011 - 21:04 | Son Güncellenme:

Ressam Figen Aydıntaşbaş’ın yeni resim sergisi 2 Eylül’e kadar Büyükada’da açılan Adalar Müzesi bünyesinde yer alan Adaevi Galeri’de izlenebilecek.

‘Şehrin ruhu daima çekici’

Sanatçı sergi mekanının kendisi için önemli olduğunu söyleyerek, “Eğer uygun bir mekânsa sergimi mekânı düşünerek tasarlıyorum. Mesela Milli Reasürans’ta açtığım sergimde bir başka mekânı, Trianon Pastanesi’ni, öykü, fotoğraf ve desenlerle galeriye taşımıştım. Bu sergi teklifini kısa zaman önce aldığım için tümüyle yeni değil eski çalışmalarımdan da galeriye uygun bir seçki yaptım” diyor.

‘Şehrin ruhu daima çekici’


Değişim barındırıyor
Aydıntaşbaş yaklaşık 20 eserinin yer alacağı sergisinin içeriği ise şöyle açıklıyor:
“Çevremizi dolduran şehrin ruhu benim için çekici bir konu oluyor daima. Onun içinde değişimi, çelişkiyi, eskiyenin yerini dolduranı da barındıran bir atmosfer olduğunu düşünüyorum. Sanatın dolaylı bir dili var ve bizler bu dili konuşuyoruz. Direkt bir şey anlatmıyorum.”
Sanatçı daha önceki sergilerinde edebiyata, sevdiği yazarlara göndermeler içeren eserlerini izleyiciyle buluşturmuştu. Bu sergisindeki çalışmalarında edebiyattan esinlenmediğini vurgulayan Aydıntaşbaş, edebiyattan uzak olamayacağının sinyalini de yeni projesini anlatırken veriyor: “Şu sıralar bana çok ilginç gelen bir yazarımızın kitaplarını okuyorum. Sonunda nasıl bir sergi yapacağımı henüz biçimlendirmedim ama onunla ilgili bir çalışmaya hazırlanıyorum.”

Yazarlar