Geri Dön

Şehriye mantısı tarifi

Pratik ve yapımı çok basit olan şehriye mantısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Kesme şehriyeler ile hazırlanan bu tarifi mutlaka evinizde deneyin. İşte şehriye mantısı tarifi...

Şehriye mantısı tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 tabak kesme şehriye (erişte)
-1 kase süzme yoğurt
-300 gr. kg kıyma
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 yemek kaşığı salça
-2 diş sarımsak
-Maydanoz
-Pul biber
-Kırmızı biber
-Tuz

Şehriye Mantısı Nasıl Yapılır?

-Kaynayan suya erişteleri atıp haşlayın.
-Erişteler haşlanırken kıymalı sosu
-Haşlanan erişteleri süzüp tencereye alın ve ardında içerisine tereyağı ekleyip karıştırın.
-Sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın.
-Suyunuz süzdüğünüz erişteleri servis tabağına alın.
-Ardından üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin.
-Üzerine kıymalı sos dökün. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis edin.
-Sosu için: tereyağında kıymayı kavurun ardından ince doğranmış biberleri de ilave edin.
-Daha sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Bu şekilde pişirin.
-Ardından salçayı ekleyin. Kıymalı sos suyunu çekince yarım çay bardağı su ekleyin.
-Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber