Sağlıklı Beslenme Şeker ve tatlıda ucuza yönelmeyin!

Şeker ve tatlıda ucuza yönelmeyin!

16.09.2009 - 11:57 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı’nda ikram edilecek tatlı ve şeker alışverişi başlarken, vatandaşlar, ucuz ürüne yönelinmemesi konusunda uyarılıyor.

Şeker ve tatlıda ucuza yönelmeyin

Antalya Pastacılar Odası Başkanı Abdullah Sevimçok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla "merdiven altı" denilen yerlerde, sağlıksız koşullarda şeker ve tatlı üretiminin arttığına işaret ederek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Haberin Devamı

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve ucuz ürünü tercih etmeye başladığını vurgulayan Sevimçok, bunun sağlıksız olduğunu hatırlattı. Sevimçok, kesinlikle ucuz ürün önermediklerini belirterek, "Ucuz ürün, her zaman düşük maliyetle yapılmıştır. Bu üretim sırasında ucuz yağ, kalitesiz şeker gibi ürünler kullanılır. Vatandaşın sağlığıyla oynanır. Vatandaşlarımız üretim izni olan iş yerlerini tercih etsinler" dedi.

Vatandaşlardan, iş yerlerinin ilgili meslek örgütlerine kayıtlı olup olmadığını kontrol etmelerini de isteyen Sevimçok, mahalle aralarında seyyar şekilde satılan şekerlerin tercih edilmemesi uyarısında da bulundu.

-"DİKKATLİ ALIŞVERİŞ YAPMALI"-

Gıda Mühendisi Tahsin Dönmez de, vatandaşların şeker ve tatlı alırken en fazla dikkat etmeleri gereken konunun hijyen ve kalite olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kullanılan ürünlerin birinci sınıf olması gerektiğini hatırlatan Dönmez, "Vatandaşlarımız fiyattan çok kaliteye dikkat etsinler. Evlerini nasıl temiz görüyorlarsa, alışveriş yaptıkları iş yerlerini de o şekilde görmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Bayram tatlı siparişlerini alan ve üretim yapan bir pastanenin işletmecisi Levent Okumuşoğlu da, vatandaşların ucuz alışverişten kaçmaları, kaliteli ve hijyene önem veren yerlerden alışveriş yapmalarını önerdi. Ramazan Bayramı için her keseye uygun şeker ve tatlı bulunduğunu bildiren Okumuşoğlu, vatandaşların sağlıklı koşullarda üretim yapılan yerleri tercih etmeleri uyarısında bulundu.

Yazarlar