Geri Dön

Şekersiz Karadut Reçeli Tarifi

Dut reçeli tarifi ile kahvaltı sofralarınızı lezzetlendirmeye ne dersiniz? Size vereceğimiz şekersiz karadut reçeli tarifi ile hem sağlıklı hem de lezzetli reçel hazırlayabileceksiniz. Sizde eğer dut reçeli tarifi, şekersiz karadut reçeli tarifi, dut reçeli nasıl yapılır sorusunun cevaplarını arıyorsanız işte karadut reçeli tarifi...

Şekersiz Karadut Reçeli Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram sapları ayıklanmış karadut
250 gram bal isteğe göre
3-4 damla limon suyu

Şekersiz Karadut Reçeli Nasıl Yapılır?

Dut reçeli tarifi, karadutun tezgahlardaki yerini almaya başlamasıyla en çok aranan tarifler arasına girdi. Sağlık açısından birçok faydası bulunan karaduttan aynı zamanda, dut reçeli tarifi de hazırlayabilirsiniz. Üstelik şekersiz karadut reçeli tarifini hazırlayarak hem lezzetini artırmış, hem de sağlığınıza zarar vermemiş olursunuz. Dut reçeli tarifini merak ediyorsanız ve şekersiz karadut reçeli tarifi arayışına girdiyseniz, işte şekersiz dut reçeli tarifimiz.

1. adım: Dutların yarısı orta boy bir tencereye konur.

2. adım: Üzerine bal eklenerek kalan dutlar eklenir. Üzerine bal eklenerek bir gün beklemeye bırakılır.

3. adım:  Ertesi tencere kısık ateşe yerleştirilip 10 dakika hiç karıştırılmadan pişirilir. Üzerinde köpük oluşur ise dikkatlice kaldırılır.

4. adım: En son limon suyu sıkılır ve ateşten alınır. Oda sıcaklığında 2-3 saat bekledikten sonra kavanozlara alınabilir.

Not: Reçelin pişerken karıştırılmamasının sebebi tanelerin diriliğini kaybettirmemektir. İstenirse hafifçe tencere sallanarak karıştırılabilir.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber