Kültür Sanat “Selamün Kavlen Karakolu” ENKA'da!

“Selamün Kavlen Karakolu” ENKA'da!

07.07.2014 - 09:48 | Son Güncellenme:

“Sanat Uzun Hayat Kısa” sloganıyla 26. Yılını kutlayan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları 7 Temmuz akşamı “Selamün Kavlen Karakolu” için perdelerini açacak.

“Selamün Kavlen Karakolu” ENKAda

Aziz Nesin’in bir öyküsünden Yücel Erten tarafından oyunlaştırılan sosyal taşlama “Selamün Kavlen Karakolu“, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ödüllü performansıyla ENKA Kültür Sanat Buluşmaları’nda sahne alıyor.

Haberin Devamı

7 Temmuz akşamı Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde ENKA seyircisiyle buluşacak oyunda Mahir İpek, Mehmet Ulusoy, Yıldırım Şimşek gibi sanatçılara, 13. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan Özgürcan Çevik ve Özgün Aydın eşlik ediyor. Geldikleri mahallede kendilerini polis olarak tanıtan iki dolandırıcının sahte bir karakol açmaları sonrasında yaşanan trajikomik olayları konu alan oyun, ENKA Açıkhava'da kahkaha tufanı estirecek.

26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, “Sanat uzun, hayat kısa” sloganıyla, 20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple yaklaşık 17000 seyirciyle bir araya gelmeyi hedefliyor. 1 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerin programı için www.facebook.com/enkakultur ve twitter.com/enkakultur adreslerini takip edebilir, etkinlik biletlerine http://www.biletix.com/etkinlik-grup/79504140/TURKIYE/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ankara Sanat Tiyatrosu Hakkında

Türkiye’nin en eski ve en köklü özel tiyatrosu olan Ankara Sanat Tiyatrosu, 1963 yılında Asaf Çiyiltepe ve arkadaşları tarafından kuruldu. Takım oyunculuğuna dayanan öncü bir sanat tiyatrosu olma anlayışını benimseyen Ankara Sanat Tiyatrosu, yüzlerce oyuncu, yazar, yönetmen, sahne tasarımcısı, sahne müzikçisi ve teknisyenini yetiştirmiş bir okul niteliği taşıyor. Ankara Sanat Tiyatrosu, kendi dönemi içinde, ödenekli ve ticari tiyatrolara karşı, ilerici gençlik ve deneme tiyatrolarının öncüsü olmuştur.