Bu yıl YGS'ye girecek bireylerin, sınav saatinden 15 dakika önce okulda olmaları istendi. Geç kalanların içeri alınmayacağı bildirildi.

Sonuç ise ülkemizin dört bir yanından, sınava geç kalanların yürek burkan görüntüleri oldu. Koca bir yılları yandı. Peki şimdi ne olacak? Gelecek yılı mı bekleyecekler?

Günlük hayatımızda bazı kurallarla yaşarız

Çalışıyorsak iş, öğrenciysek okul belirli bir saatte başlar. Özellikle bazı mesleklerde bu kurallar daha da sıkıdır. Meselâ, havacılıkta.

Uçuşa bir dakika geç kalan bir kabin görevlisi, o uçuşa gidemez. Nöbete kalır. Bu sebeple pek çok uçuş görevlisi onlara verilen mesai başlangıç saatinden 1 - 2 saat önce havaalanına gider. Olur ya trafik tıkanır, yol kapanır… Her iş günü bunu yaparlar. Çünkü kurallar böyledir.

Haberin Devamı

Lise yıllarımda, sınıf arkadaşım, İstanbul, Moda semtinde olan okulumuza Gebze'den gelirdi. Hiç geç geldiğini hatırlamam. Mezun olduğumuzda okul birincisi olmasına da açıkçası hiç şaşırmamıştım.

Sınava girişte tolerans gösterilseydi ne olurdu?

Meselâ, 09:45 ile 09:50 arasında sınava gelenler alınsaydı.

Bu sefer de 09:51’de gelen olacaktı. Yine birileri "1 dakika ile kaçırdım" diyecek ve mağdur olacaktı.

Ben şahsen sınavları sevmiyorum. İnsanların geleceğinin bir sınava bağlanmasını da doğru bulmuyorum. Ancak kabul etmeliyiz ki sınav hayatımızın bir parçası.

YGS konusunda haftalardır medyada ondan önce de okullarda bilgilendirme yapıldı. Sınava hazırlık sadece dersleri çalışmak değildir. Disiplinli ve çok yönlü hazırlanmak gerekir. Bu gibi konular son dakikaya bırakılmamalıdır. Üniversite okumak isteyen bir bireyin, bu disiplini kazanmış olması gerekir. Genç, henüz bu disiplinde değilse ailenin onu desteklemesi, yol göstermesi lazımdır..

Çeşitli şansızlıklar yaşayarak geç kalmış kişiler de olabilir. Hayatın, bin bir türlü hâli var ama bu kadar önemli bir sınava son dakika gelmek başlı başına yanlıştır.

Eğer bu gençler için bir çözüm üretilmez ise bu yıl onların sınav sonuçları "Bir müsibet bin nasihatten iyidir." olacaktır.

Serap Torun / Gazeteci

Haberin Devamı

Twitter: https://twitter.com/seraptorun73

Web : www.kidsgourmet.com.tr