24 Kasım Öğretmenler Günü

Dünyada öğretmenlik meslek değil, Öğretmenlik emek, öğretmenlik fedakarlık, öğretmenlik beklentisiz yapmak, yaşatmak ve öğretmek. Mutlu, mücadeleci, sabırlı, hedefleri olan bireyler kazanmak. Bir çocuğun büyüdüğünde kendisine sevgisini ve ilgisini veren Öğretmenini hatırlaması özlemesi, görmesi ne kadar güzel bir şans. Ve eğer okuduysam ve eğer bir meslek sahibi olduysam, ve hala hayata dair hedefler koyuyorsam bu benim şansım, Öğretmenim sayesindedir. Benim Öğretmenim, yaşamında mücadelenin en onurlusunu yaşamış, asla şikayet etmemiş, dimdik duruşunu hiç bozmamıştı. Tanıdığım o günden bugüne onurlu mücadelesine devam etmiştir.

Haberin Devamı

Ve hala nefes aldığı sürece kalbinin benim kalbimle attığını bilmek, yaşadığım her anı, kendi çocuğumu bile onunla paylaşmak kadar büyük bir şansı yaşamayı her öğrenci yaşamalı. Hayatta her çocuk öğretmeniyle tamamlanmalı. Ben seninle tamamlandım Nurel Ay!.. Her çocuğun içinde hayalleri var, her çocuğun içinde geleceğine yön verecek yetenekleri var. Keşfeden öğretmen gördüğü manzaradan mutluluk duyar. Hayallerime destek olduğunuz için, bana güven verdiğiniz için siz daima var olun öğretmenim. Şimdi bende otuzuncu yılıma doğru ilerlerken mesleğimde, küçücük çocukların kalbini tutmakla meşgulüm.

Şimdi öğretmen arkadaşlarıma da idealizmden bahsediyorum, mücadelemizin gelecek için ışık olacağından, dürüst olmaktan, yalansız eğitimden, sevgi dolu barışçıl yaklaşımdan söz ediyorum.

Demiş ya şairimiz “dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey!...”

Biz Eğitimcilerin sorumluluğu o kadar büyük ki Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “aldığımız sorumluluğun yükü ölümden ağır” Tarih boyunca öğretmenlik için en güzel sözlerde yazılsa

fazlasıyla hakkedilmiştir. Bunca zor zamanların içerisinde, hayata dair en güzel formülü vermek ancak öğretmenin onurlu duruşuyla, güzellikleri yaşaması ile olacaktır.

Geleceğin en idealist, en sevgi dolu Öğretmenlerinin

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ YÜREKTEN KUTLARIM!

Serap Yavuzyaşar Özay