İç Bahçe Annelerimiz

Birçok ülkede her Mayıs ayının ikinci Pazar günü anneler günü olarak kutlanmaktadır. O gün anneliğin kutsallığını, annelik ile ilgili kahramanlık hikayeleri, anneliğin ne kadar önemli olduğu konuşulur.

Peki bu geleneğin ilk ortaya çıkışı nasıl oldu? 1905 yılında annesini kaybeden Jarvis adında genç bir kız, annesi öldüğünde o kadar üzülmüştür ki annesi için bir şey yapmak ister ve arkadaşları ile anlaşarak Annesinin öldüğü 9 Mayıs gününü annesini anma günü olmasına karar verir. 1908 yılının 10 Mayıs gününde annesini anmaya başlar. Bu durum bir süre sonra Amerika Birleşik Devletlerinde resmileşir ve Mayıs ayının ikinci haftasının pazarı anneler günü olarak kabul edilir. Zamanla bu tarih birçok ülkeye yayılarak anneler günü olarak kutlanmaya başlar.

Haberin Devamı

Anneler ve evlatları doğum mucize ile başlayan ayrılmaz bir bütün olurlar. Bu bütünün içinde birçok anne ve buna bağlı olarak da birçok annelik modeli var. Farklı annelerin farklı çocukları var. Anne olmak da, evlat olmak da kendi içinde birçok duygu barındırır. Anneler çocuklarına iç bahçelerini açarlar ve onları sevgiyle kuşatırlar.

Peki annelik çocukta yok olmak mıdır? Yoksa sadece bir insanın hayata gelebilmesine aracılık etmek midir? Gerçekte annelik nedir? Bence Annelik de doğadaki her şey gibi dengede olması gereken duygular bütünüdür. Annelik ne saçını süpürge etme hali ne de dünyaya getirdikten sonra ihmal etme halidir. Annelik koşulsuz bir sevgi, bir his, bir emektir. Annelik zorluklarla dolu, kendini ve bir insanı keşfettiğin ilginç bir yolculuktur. Eğer annelik bir kimlikse, biyolojik olarak doğurmak da gerekmiyor. Yüreğinde bir canlının bakımını üstlenecek sevgi barındıran ve aklında bu sorumluluğu taşıyan herkes annedir.

Biz annelerin iç bahçemizi açarak, sevgimizi gösterirken;

Evlatlarımızla herkesten her şeyden çok ilgilenip, sadece onları hayatlarımızın merkezine alarak; sevginin önüne geçmememizi,

Onları sevgisizlikle ve vazgeçilmekle tehdit etmeden, sevginin arkasında kalmamamızı,

Evlatlarımızla bu özel sevgiyi kana kana hissederek yaşamayı diliyorum.

Haberin Devamı

Tüm annelere bize hayat verdikleri için, her şartta ve koşulda doğruları ve yanlışları ile istediğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz her zaman yanımızda var oldukları için, bizler için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettikleri için, bize hayatta bir yol açtıkları için sonsuz teşekkürler ediyorum. Evlatlarımıza da annelik duygusunu hissetmemize, yaşamamıza fırsat verdikleri için, hayata çeşitli bakabilmeyi öğrettikleri için sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bir canlının bakımını gönülden üstlenen kadın, erkek, evli, bekar, doğuran veya doğurmayan herkesin anneler gününü kutluyorum.