Geri Dön

Peynirli kabak çorbası tarifi

Tulum peynirli kabak çorbası ile kış soğuklarında içiniz ısınsın.

Peynirli kabak çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 soğan
1 domates
2-3 kabak
1 patates
1 kaşık margarin
4-5 bardak et suyu
100 gram çekirdeksin zeytin
100 gram tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
3/4 bardak süt kreması
Karabiber, tuz

Peynirli Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanı soyup doğrayın. Kabağı yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Soğanı kızgın yağda sote edin. Patatesi ilave edip sote etmeye devam edin.

Et suyu ve kabağı da ekleyip yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.

Bu arada zeytinleri ikiye bölün. Peyniri ufalayın.

Domatesi yıkayıp doğrayın. Maydanozu da yıkayıp kıyın.

Süt kremasını et suyu karışımına ilave edin, çorbayı robottan geçirerek pütürsüz bir hale getirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Zeytin, peynir, domates ve maydanozu ilave edip çorbayı bir daha ısıtın ve servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber