Genel Sağlık Sigara içen birinin akciğeri nasıl görünüyor?

Sigara içen birinin akciğeri nasıl görünüyor?

04.05.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

Sigara içen birinin akciğeri nasıl olur? Amerikalı bir hemşirenin Facebook'ta paylaştığı sigara içen kişinin ve sağlıklı bir kişinin akciğerlerini gösteren şoke edici videoyu 500 bine yakın kişi izledi.

Sigara içen birinin akciğeri nasıl görünüyor

Duygu Bay - PembeNar Özel

Haberin Devamı

Ağzınıza sigarayı aldığınız anda sizi öldürmeye başlıyor. Ancak öksürük ve diğer tehlike sinyalleri sigarayı bırakmak için yeterli olmuyor. Belki bu video sigarayı bırakmanız için yardımcı olabilir.

Amerikalı hemşire Amanda Eller, geçtiğimiz günlerde Facebook hesabında şoke edici bir video paylaştı. Videoda sigara içmeyen bir insanın akciğeri ile 20 yıl boyunca günde 1 paket sigara içen bir insanın akciğerini karşılaştırdı. 20 yıl boyunca sigara içen kişinin akciğerinin rengi bile yeterince korkutucuyken videoda, hava verildiği an akciğerin aldığı görüntü oldukça sarsıcı.

Sigara içen birinin akciğeri nasıl görünüyor

Videodaki seslerden bir tanesi hava verilme anını şöyle açıklıyor: "Kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan bu ciğerler kanserli ve esnekliğini kaybetmiş. Hava verildiğinde şişiyor ve bıraktığında anında sönüyor."

Haberin Devamı

Sigara içen birinin akciğeri nasıl görünüyor

Nefes alındığında da tam olarak bu oluyor. Esnekliğini kaybeden ciğerler katılaşır ve kişi yeterli havayı almak için daha fazla güç harcayarak nefessiz kalır.

Bu videoyu izledikten sonra hala sigara içmek istediğinize emin misiniz?

Yazarlar